Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ο Καψάλης, ο Καμμένος και η πυριτιδαποθήκη του πολιτικού σκηνικού
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ο Καψάλης, ο Καμμένος και η πυριτιδαποθήκη του πολιτικού σκηνικού

Τα επώνυμα δεν βγαίνουν τυχαία. Ο Χρήστος Καψάλης ανατίναξε την πυριτιδαποθήκη του Μεσολογγίου (μαζί με όλους τους παρευρισκομένους) στην πολιορκία της πόλης από τους Τούρκους και ο Πάνος Καμμένος ετοιμάζεται να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, διεξάγοντας τον δικό του «Μακεδονικό αγώνα». Για να μην παρεξηγηθούμε, πρέπει να τονίσουμε ότι οι αναλογίες των […]

Τα επώνυμα δεν βγαίνουν τυχαία. Ο Χρήστος Καψάλης ανατίναξε την πυριτιδαποθήκη του Μεσολογγίου (μαζί με όλους τους παρευρισκομένους) στην πολιορκία της πόλης από τους Τούρκους και ο Πάνος Καμμένος ετοιμάζεται να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, διεξάγοντας τον δικό του «Μακεδονικό αγώνα». Για να μην παρεξηγηθούμε, πρέπει να τονίσουμε ότι οι αναλογίες των δύο ανδρών εξαντλούνται στην κοινή προέλευση των επωνύμων τους από το ρήμα καίω.

Έχοντας ήδη ανακοινώσει για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τον καθορισμό της γραμμής του κόμματός του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος έχει ήδη βάλει φωτιά στη θρυαλλίδα, που αναμένεται να οδηγήσει τη χώρα σε ένα άδηλο μέλλον.

Ο ίδιος, πολώνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση, με ένα tweet του επιτίθεται με σφοδρότητα στον Νίκο Κοτζιά, χωρίς να τον κατονομάζει. Ειδικότερα, στο «τιτίβισμα» του ΥΠΕΘΑ αναφέρεται:

«Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος:

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ

ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ.

Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ.

ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ».

Κηρύσσοντας ανένδοτο και ανακατεύοντας τη δεκαετία του 1960 με τον Μακεδονικό αγώνα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πέρα από τη σύγχυση που προκαλεί (και βρίσκεται;) απαντά σε προηγηθείσα συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά, όπου ο πρώην ΥΠΕΞ απαξιώνει στάση του κυβερνητικού εταίρου.

«Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του», ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015, ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος». Και συνέχισε: «Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δε θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Έχω φίλους στους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ δεν έχει πολιτική, δεν έχει όραμα, είναι ανασφαλής, της αρέσει να είναι πρόβλημα και όχι λύση. Εμένα μου αρέσει να βρίσκω λύσεις, είτε μεθοδικά, είτε κόβοντας γόρδιους δεσμούς» είπε ο κ. Κοτζιάς

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο επεισόδιο της κόντρας Καμμένου-Κοτζιά έρχεται τέσσερις μέρες πριν αρχίσει η συζήτηση στη βουλή των Σκοπίων για τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί την ίδια ακριβώς ημέρα που στα Σκόπια θα ξεκινήσει η τελική φάση της συνταγματικής διαδικασίας για τη μετονομασία σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Οι μελλοντικές κινήσεις του κ. Καμμένου παραμένουν άδηλες, όχι τόσο λόγο μυστικού σχεδιασμού, όσο κυρίως ασυνέπειας και αναντιστοιχίας εξαγγελιών και πράξεων. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, φαίνεται πως ξεκίνησε η διαδικασία, που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογική διαδικασία και ομφαλοσκόπηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ την Τετάρτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις