Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ο κίνδυνος ενός λιπαρού γεύματος για την υγεία – Τι προκαλεί
ΥΓΕΙΑ

Ο κίνδυνος ενός λιπαρού γεύματος για την υγεία – Τι προκαλεί

Πρόσφατη, αμερικανική, επιστημονική μελέτη «ξετυλίγει» τις άμεσες και δραματικές μεταβολές ενός λιπαρού γεύματος στον ανθρώπινο οργανισμό. Ένα τέτοιο γεύμα αρκεί για να «ανοίξει τον δρόμο» στην καρδιοπάθεια, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αγκούστα. Οι ερευνητές απαντούν στο ερώτημα: «Θα μπορούσε μόνο ένα κακής ποιότητας γεύμα να επηρεάσει αρνητικά το καρδιαγγειακό σύστημα;». Διαβάστε ακόμα Έρευνα – σοκ για το άγχος και την […]

Πρόσφατη, αμερικανική, επιστημονική μελέτη «ξετυλίγει» τις άμεσες και δραματικές μεταβολές ενός λιπαρού γεύματος στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ένα τέτοιο γεύμα αρκεί για να «ανοίξει τον δρόμο» στην καρδιοπάθεια, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αγκούστα. Οι ερευνητές απαντούν στο ερώτημα: «Θα μπορούσε μόνο ένα κακής ποιότητας γεύμα να επηρεάσει αρνητικά το καρδιαγγειακό σύστημα;».

Διαβάστε ακόμα

Έρευνα – σοκ για το άγχος και την κατάθλιψη

Με επικεφαλής τον Δρ Τάιλερ Μπένσον από το Πανεπιστήμιο Αγκούστα, παρακολούθησαν 10 υγιείς άντρες, με καλή φυσική κατάσταση και φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης και άλλων λιπιδίων.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των πέντε ατόμων, εκ των οποίων η μία έπρεπε να καταναλώσει ένα μίλκσεϊκ με μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά και η άλλη ένα γεύμα με ίδιο αριθμό θερμίδων αλλά ελάχιστη ποσότητα λιπαρών.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν περίπου 25 τρις ερυθρά αιμοσφαίρια. Στην ομάδα του μίλκσεϊκ,λοιπόν, τα αποτελέσματα του βιοχημικού ελέγχου υπέδειξαν σοβαρές αλλοιώσεις στα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Διαβάστε ακόμα

Σε ποιους μπορείς να δώσεις αίμα (pics)

Άλλαξε τόσο το μέγεθος όσο και το σχήμα τους, ενώ στη φυσιολογικά λεία επιφάνειά τους αναπτύχθηκαν μικρά «αγκάθια», τα οποία, όπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές, είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία των αιμοφόρων αγγείων και «οδηγούν» στην καρδιοπάθεια.

Να σημειωθεί πάντως πως η βλάβη ενός μεμονωμένου λιπαρού γεύματος είναι αναστρέψιμη. Αν όμως η υπερκατανάλωση είναι τακτική και πολυετής, οι μεταβολές και οι βλάβες θα είναι μόνιμες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις