Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο, με τον εκπληκτικό Αλέν Ντελόν
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο, με τον εκπληκτικό Αλέν Ντελόν

Ο Ζεφ Κοστελό είναι ένας επαγγελματίας δολοφόνος, πάντα προσεκτικός και τελειομανής ώστε να μη συλληφθεί. Όταν, όμως, δολοφονεί έναν ιδιοκτήτη κλαμπ, τον βλέπει ένας μάρτυρας. Η προσπάθεια του να κατασκευάσει άλλοθι πέφτει στο κενό και στριμώχνεται ώρα με την ώρα. Ο Γάλλος σταρ είναι έναν εκτελεστής επί πληρωμή, τον οποίο προδίδουν οι εργοδότες του και […]

Alain Delon

Ο Ζεφ Κοστελό είναι ένας επαγγελματίας δολοφόνος, πάντα προσεκτικός και τελειομανής ώστε να μη συλληφθεί. Όταν, όμως, δολοφονεί έναν ιδιοκτήτη κλαμπ, τον βλέπει ένας μάρτυρας. Η προσπάθεια του να κατασκευάσει άλλοθι πέφτει στο κενό και στριμώχνεται ώρα με την ώρα.

Ο Γάλλος σταρ είναι έναν εκτελεστής επί πληρωμή, τον οποίο προδίδουν οι εργοδότες του και καταστρώνει ένα σχέδιο εκδίκησης υπό αστυνομικό κλοιό. Ο απόμακρος αντιήρωας του Μελβίλ ολοκληρώνει κάθε του κίνηση με στυγερό επαγγελματισμό και αυτοπεποίθηση.

Το εθιστικό στιλιζάρισμα και η ευφυώς αμφιταλαντευόμενη ατμόσφαιρα μεταξύ ονείρου και ρεαλισμού κορυφώνονται στη σοκαριστική τελική σεκάνς, όταν ο Ντελόν ολοκληρώνει με επιτυχία το μοναδικό ερμηνευτικό του ρεσιτάλ.

Είναι η στιγμή που ένας ασυμβίβαστος κινηματογραφικός χαρακτήρας –με τη βοήθεια του αξεπέραστου Μελβίλ– μετατρέπεται σε διαχρονική ρομαντική φιγούρα του σινεμά.

Συγγραφέας/είς:

Ζαν-Πιερ Μελβίλ, Τζωρτζ Πελεγκρίν

Σκηνοθεσία:

Ζαν-Πιερ Μελβίλ

Πρωταγωνιστούν:

Αλέν Ντελόν, Φρανσουά Περιέρ, Νάταλι Ντελόν, Κάθυ Ροζιέρ, Κάθριν Τζούρνταν, Ρότζερ Φράντετ, Κάλρο Νελ, Ρόμπερτ Ρόντο, Αντρέ Σάλγκες, ΑντρέΤόρεντ, Ζακ Ντεσάμπ, Ζαν-Πιερ Ποζιέρ.

Στις αίθουσες από:

09/08/2018

Είδος:

Αστυνομική, Θρίλερ, Δράμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις