Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ο απίθανος λόγος που το Facebook… απολογήθηκε! (pic)
PLUS

Ο απίθανος λόγος που το Facebook… απολογήθηκε! (pic)

To Facebook ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε το λάθος του για την απαγόρευση ενός πίνακα. Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπλόκαρε προσωρινά μια διαφήμιση για ένα θεατρικό έργο όπου χρησιμοποιείτο ο διάσημος ρομαντικός πίνακας του Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό» Η απαγόρευση είχε γίνει, επειδή ο πίνακας απεικονίζει μια γυμνόστηθη γυναίκα να κρατά μια γαλλική […]

To Facebook ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε το λάθος του για την απαγόρευση ενός πίνακα.

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπλόκαρε προσωρινά μια διαφήμιση για ένα θεατρικό έργο όπου χρησιμοποιείτο ο διάσημος ρομαντικός πίνακας του Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό»

Η απαγόρευση είχε γίνει, επειδή ο πίνακας απεικονίζει μια γυμνόστηθη γυναίκα να κρατά μια γαλλική σημαία. Όμως, το Facebook «έκοψε» τη διαφήμιση και μαζί τον πίνακα, όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης του έργου Ζοσλί Φιορινά.

Διαβάστε ακόμα:

Το παιχνίδι που… σαρώνει στα κινητά! Έχει πάνω από 1 δισ. downloads (vids)

Όπως είπε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, «ένα μόλις τέταρτο της ώρας μετά το ξεκίνημα της διαφήμισης, αυτή μπλοκαρίστηκε και η εταιρεία μας είπε ότι δεν μπορεί να δείχνει γυμνό».

Την Κυριακή, το Facebook ζήτησε συγγνώμη για τον ζήλο του. «Προκειμένου να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της υπηρεσίας μας, επαληθεύουμε εκατομμύρια εικόνες που δημοσιοποιούνται κάθε εβδομάδα και μερικές φορές κάνουμε λάθη» είπε διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις