Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο Αμβρόσιος απαντά στον Κοντονή, με τον γνωστό τρόπο
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αμβρόσιος απαντά στον Κοντονή, με τον γνωστό τρόπο

Με τον Σταύρο Κοντονή τα έβαλε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας με αφορμή την παρέμβαση του υπουργού που ζήτησε να πληροφορηθεί το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης που αθώωσε τον ιεράρχη. Ο Αμβρόσιος έσπευσε να αποστείλει ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Κοντονή, την οποία κοινοποίησε στον πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σε αυτή αναφέρει […]

Με τον Σταύρο Κοντονή τα έβαλε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας με αφορμή την παρέμβαση του υπουργού που ζήτησε να πληροφορηθεί το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης που αθώωσε τον ιεράρχη.

Ο Αμβρόσιος έσπευσε να αποστείλει ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Κοντονή, την οποία κοινοποίησε στον πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε αυτή αναφέρει αναλυτικά: «Κύριε Υπουργέ, Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσεν η είδηση, ότι ζητείτε τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης της 15ης Μαρτίου προκειμένου να τα εξετάσετε, κατά την οποίαν υπήρξε κατηγορούμενος ο υποσημειούμενος.

Εξ όσων γνωρίζομεν, η Δικαιοσύνη τυγχάνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! Οι Αποφάσεις της ΔΕΝ χρειάζονται την προέγκρισιν του Υπουργείου Σας. Επισήμως, λοιπόν, Σας ερωτώ: Γιατί επεμβαίνετε στο έργο της; Με ποιο δικαίωμα ζητείτε να Σας αποσταλούν ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης;

Είναι δυνατόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, να αναφέρει ότι τον ξένισε η αθωωτική απόφαση και για το λόγο αυτό να ζητάει τα Πρακτικά; Είναι προφανές ότι με αυτή την παρέμβαση μοναδικός στόχος και σκοπός είναι η επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης κατά παράβαση του Συντάγματος.

Αμβρόσιος κατά Πολάκη: Προσθέσαμε ειδική ικεσία «υπέρ των ασεβεστάτων και απίστων»

Δεν είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ να καταλύονται με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Αυτονόητη είναι η αναφορά μου στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου με αφορμή την επέμβαση Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο της Δικαιοσύνης.

Κύριε Υπουργέ, Σεβασθήτε, παρακαλώ, το Κοινόν Αίσθημα! Μη παραβιάζετε θεμελιώδεις κανόνες της Δημοκρατίας! Αφήστε την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργον Της!

Με τιμή και αξιοπρέπεια Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ».

«Για τα κηρύγματα μίσους» του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Ο ευρωβουλευτής με ερώτησή του ζητά να μάθει «πως αυτές συνάδουν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τι υποχρεώσεις έχει το ελληνικό κράτος, απέναντι σε τέτοιου είδους δηλώσεις».

Ακολουθεί η ερώτηση του ευρωβουλευτή προς την Κομισιόν, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος:

Τον Δεκέμβριο του 2015, σε δηλώσεις και γραπτά του, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ανέφερε ότι: “Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις