Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ολυμπιακός: Αποχαιρέτησε την Ευρώπη, έχασε στο Κίεβο από την Ντιναμό
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός: Αποχαιρέτησε την Ευρώπη, έχασε στο Κίεβο από την Ντιναμό

O Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 στην Ουκρανία από τη Ντιναμό Κιέβου και αποκλείστηκε άδοξα από τη συνέχεια του Europa League, μετά και το 2-2 στο πρώτο ματς στο “Καραϊσκάκης”. O Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ανατρέψει το 1-0 της Ντιναμό Κιέβου και με μοιραίο παίκτη τον Γκερέρο στο τέλος, έμεινε εκτός Europa League, από της φάση […]

Ντιναμό Κιέβου Ολυμπιακός

O Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 στην Ουκρανία από τη Ντιναμό Κιέβου και αποκλείστηκε άδοξα από τη συνέχεια του Europa League, μετά και το 2-2 στο πρώτο ματς στο “Καραϊσκάκης”.

O Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ανατρέψει το 1-0 της Ντιναμό Κιέβου και με μοιραίο παίκτη τον Γκερέρο στο τέλος, έμεινε εκτός Europa League, από της φάση των «32» της διοργάνωσης.

Ένα γκολ του Σολ στο 32′ εξαφάνισε το όνειρο της πρόκρισης του Ολυμπιακού, ο οποίος τελικά έχασε με 1-0 από την Ντιναμό Κιέβου και αποχαιρέτησε την Ευρώπη.

Αποτέλεσμα εικόνας για dinamo olympiakos

Οι Ουκρανοί πέρασαν στους «16» με συνολικό σκορ 3-2

Πλέον, οι ερυθρόλευκοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη μάχη για την κατάληψη της 2ης θέσης και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν απέναντί τους τον εξαιρετικό Μπόικο, ο οποίος κράτησε ζωντανή την ομάδα του σε πολλές φάσεις. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Σολ στο 32′ και «κλείδωσε» την πρόκριση για τους Ουκρανούς.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι πολύ καλά. Η Ντιναμό στην πρώτη της ευκαιρία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 32′ ο Μικολένκο έκανε την σέντρα και ο Σολ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

https://twitter.com/Onur57662874/status/1098684704755191808

Οι “ερυθρόλευκοι” απογοητεύτηκαν, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κυνηγήσουν και ένα δεύτερο τέρμα. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι με τον Σολ, αλλά σωτήρια ο Σα απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στην επανάληψη ο Μαρτίνς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μασούρα, ο οποίος δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Αρχικά στο 51′ ο Τοροσίδης έβγαλε την σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Μασούρα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 64′ ο Ελληνας άσος έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Μπόικο απέκρουσε σωτήρια κρατώντας το μηδέν για την ομάδα τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για dinamo olympiakos

Στο 74′ ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ

Ο Μασούρας έβγαλε εκπληκτικά στον Χασάν, αλλά ο τερματοφύλακας της Ντιναμό έδιωξε σωτήρια.

Στο 87′ ο Γκερερο βρέθηκε απέναντι από τον Μπόικο, αλλά ο τερματοφύλακας της Ντιναμό έσωσε ξανά την ομάδα του. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και αποδείχτηκε ότι το γκολ που έβαλαν οι Ουκρανοί στο 89′ στο Καραϊσκάκη ήταν «χρυσό».

Ντιναμό Κιέβου

Μπόικο, Βέρμπιτς (90+1′ Ρουσούν), Σεπέλιεφ, Σολ (90+1′ Αλιμένκοφ), Σαπαρένκο (76′ Γκάρμας), Τσιχάνκοβ, Μικολένκο, Μπούρντα, Μπουγιάλσκι, Σαμπάνοβ, Κετζιόρα

Ολυμπιακός

Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65′ Μπουχαλάκης), Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Ζιλ Ντίας (46′ Μασούρας), Φορτούνης (65′ Γκερέρο), Χάσαν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις