Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Οκτώ χρόνια μετά βρέθηκε ο φονιάς της ληστείας στην Πάτρα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ χρόνια μετά βρέθηκε ο φονιάς της ληστείας στην Πάτρα

Του Πέτρου Καρσιώτη Οκτώ χρόνια μετά τη συμμετοχή του σε άγρια ληστεία μετά φόνου στην Πάτρα, έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας της αχαϊκής πρωτεύουσας 39χρονος Βούλγαρος, όταν επιχείρησε να περάσει τα σύνορα με κατεύθυνση την πατρίδα του. Πρόκειται για τη ληστεία μετά φόνου με ιδιοκτήτη έναν 53χρονο άτυχο ιδιοκτήτη περιπτέρου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, χτυπημένος […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οκτώ χρόνια μετά τη συμμετοχή του σε άγρια ληστεία μετά φόνου στην Πάτρα, έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας της αχαϊκής πρωτεύουσας 39χρονος Βούλγαρος, όταν επιχείρησε να περάσει τα σύνορα με κατεύθυνση την πατρίδα του.

Πρόκειται για τη ληστεία μετά φόνου με ιδιοκτήτη έναν 53χρονο άτυχο ιδιοκτήτη περιπτέρου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, χτυπημένος στο κεφάλι με σκεπάρνι, μέσα σε αποθήκη ιδιοκτησίας του και δίπλα από το ανοιγμένο χρηματοκιβώτιο.

Είχε ήδη συλληφθεί 36χρονη από τη Βουλγαρία

Για την υπόθεση αυτή που συντάραξε την Αχαΐα και όλη τη χώρα το 2010 έχει συλληφθεί ήδη 36χρονη  συμπατριώτισσα του, μια γυναίκα που φέρεται να έδωσε πληροφορίες στον φίλο της για την οικονομική κατάσταση του θύματος.

Παράλληλα αναζητούνται και άλλοι δύο σκληροί κακοποιοί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι μαζί με τον συλληφθέντα ήταν αυτοί που σκότωσαν τον άτυχο ιδιοκτήτη περιπτέρου για να τον ληστέψουν.

Με ενέδρα είχαν ληστέψει και ανδρόγυνο στη Λάρισα

Επίσης τα ίδια μέλη  της συμμορίας κατηγορούνται ότι μετά από ενέδρα που έστησαν το 2016 στη Λάρισα, παγίδεψαν ένα ανδρόγυνο στο σπίτι του και αφού το λήστεψαν το εγκατέλειψαν αιμόφυρτο.

Το έγκλημα με θύμα τον 53χρονο περιπτερούχο είχε αποκαλυφθεί τα ξημερώματα της 23ης Νοεμβρίου 2010.

Είχαν στήσει ενέδρα στην πυλωτή της πολυκατοικίας

Τότε,  έγινε γνωστό, ότι  τρεις δράστες, ανέμεναν σε πυλωτή οικίας τον   53χρονο ιδιοκτήτη περιπτέρου, στον οποίο αφού άσκησαν σωματική βία, τον οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού του, όπου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο.

Στη συνέχεια οι δράστες, μετέφεραν τον 53χρονο σε αγρόκτημα, δίπλα από την οικία του, όπου τον χτύπησαν με οικοδομικά εργαλεία προκαλώντας τον θάνατό του.

«Μίλησαν» τα αποτυπώματα

Για την υπόθεση αυτή, οι αστυνομικοί της  Ασφαλείας Πατρών αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, υπέβαλλαν συμπληρωματικό προανακριτικό υλικό στην Ανακρίτρια Πατρών, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 39χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, για τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

Εκκρεμούσε και ένταλμα στη Λάρισα

Ο 39χρονος δράστης συνελήφθη στις 18-5-2018, στον Προμαχώνα Σερρών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λάρισας για  τη διάπραξη ληστείας και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, που είχε διαπράξει το έτος 2016 στην Λάρισα.

ΕΛΑΣ: Ερευνούμε, όσος χρόνος κι αν περάσει

Αναφερόμενη η ΕΛ.ΑΣ στην εξιχνίαση των εγκλημάτων οκτώ χρόνια μετά σημειώνει σε ανακοίνωση:

Οι  Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργούν υπεύθυνα και εμπεριστατωμένα συνεχείς έρευνες για όλες τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις, συλλέγοντας στοιχεία και δεδομένα τα οποία αξιοποιούν, με εργαστηριακό, επιστημονικό και μεθοδικό τρόπο, ακόμη και αν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη διάπραξή τους, με σκοπό την διαλεύκανση των υποθέσεων και την παραπομπή των δραστών ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εφιαλτικές στιγμές για 50χρονη οδηγό ταξί

Συμβόλαιο θανάτου με λάθος στόχο – Για άλλον είχαν εντολή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις