Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι 11 λέξεις για την αντιμετώπιση του brain drain – Ο Κυριάκος, θέλει πίσω τους Έλληνες που εγκατέλειψαν την πατρίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι 11 λέξεις για την αντιμετώπιση του brain drain – Ο Κυριάκος, θέλει πίσω τους Έλληνες που εγκατέλειψαν την πατρίδα

Στους απόδημους Έλληνες αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβασή του σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε πως θα τους δώσει τη δυνατότητα ψήφου στον τόπο διαμονής τους εντός του πρώτου μήνα μιας νέας διακυβέρνησης. «Προσέξτε, δεν τους δίνουμε κάποιο πρόσθετο δικαίωμα. Τους διευκολύνουμε να μην χρειάζεται […]

Κυριάκος-Μητσοτάκης-2.jpg

Στους απόδημους Έλληνες αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβασή του σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε πως θα τους δώσει τη δυνατότητα ψήφου στον τόπο διαμονής τους εντός του πρώτου μήνα μιας νέας διακυβέρνησης.

«Προσέξτε, δεν τους δίνουμε κάποιο πρόσθετο δικαίωμα. Τους διευκολύνουμε να μην χρειάζεται να μπαίνουν σε ένα αεροπλάνο από την Ευρώπη, από την Αμερική, από την Αυστραλία, και να έρχονται πίσω στη χώρα μας για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα», ανέφερε.

Υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση νόμου σε αυτή τη κατεύθυνση την οποία, είπε, η κυβέρνηση ουδέποτε τη συζήτησε.

«Έχουμε ζητήσει Προ Ημερησίας Συζήτηση στη Βουλή από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων ακριβώς για το ίδιο θέμα. Η συζήτηση αυτή ουδέποτε προγραμματίστηκε.

Υποτίθεται ότι σήμερα λειτουργεί κάποια Επιτροπή η οποία θα εξετάσει το ζήτημα της δυνατότητας ψήφου για όσους κατοικούν στο εξωτερικό. Έχω περίπου τη βεβαιότητα ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει μέχρι τις επόμενες εκλογές», συμπλήρωσε.

«Από μένα θέλω να το ακούσετε καθαρά, χωρίς κανέναν αστερίσκο και χωρίς καμία υποσημείωση. Οι επόμενες εκλογές θα είναι οι τελευταίες εκλογές στις οποίες θα χρειαστεί να έρθετε στη χώρα σας για να ψηφίσετε.

Γιατί από τις μεθεπόμενες θα μπορείτε να ψηφίζετε από τον μόνιμο τόπο διαμονής σας», συμπλήρωσε ενώ κάλεσε και στις προσεχείς εκλογές όσοι είναι εκτός Ελλάδος να κάνουν την μεγάλη υπέρβαση και να έρθουν να ψηφίσουν.

«Είναι εκλογές που θα μας δώσουν ξανά τη δυνατότητα να μπορούμε να βάλουμε τη χώρα σε μια άλλη τροχιά. Να ξεφύγουμε από τη μιζέρια, από την παρακμή, από αυτήν τη στασιμότητα, από αυτό το διχαστικό πολιτικό κλίμα το οποίο πηγαίνει πολλά χρόνια τη χώρα πίσω», υπογράμμισε.

 Αναφερόμενος στο brain drain, τόνισε πως πάνω από 400.000 νέα παιδιά έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία 10 χρόνια αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.

«Οι περισσότεροι δεν έφυγαν από επιλογή. Οι περισσότεροι θα ήθελαν να ζήσουν, να σταδιοδρομήσουν και να κάνουν οικογένεια στην Πατρίδα μας. Έφυγαν πολύ απλά γιατί δεν υπήρχαν δουλειές. Η καλύτερη πολιτική για να αντιμετωπίσουμε το brain drain είναι να δημιουργήσουμε καλές δουλειές στην Πατρίδα μας.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από πολλές ιδιωτικές επενδύσεις», σημείωσε.

«Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία συνοψίζει το οικονομικό της πρόγραμμα στις 11 λέξεις που σας ανέφερα και εχθές. Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις απασχόλησης.

Πρωτίστως, αυτές οι νέες δουλειές θα αφορούν τους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι θα πρέπει να πάρουν μια τολμηρή απόφαση να αφήσουν τη ζωή την οποία έχουν δημιουργήσει εκτός Ελλάδας και να γυρίσουν στη χώρα μας».

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή η οποία έρχεται θα μπορέσει να στείλει αυτό το μήνυμα στα νέα παιδιά. Ότι, ναι, αξίζει τον κόπο να κάνετε μια δεύτερη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας.

Αφού κάνατε την πρώτη αλλαγή και φύγατε, αξίζει τον κόπο να κάνετε και τη δεύτερη να γυρίσετε στην Πατρίδα σας, να είστε κοντά στις οικογένειές σας», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για παιδιά τα οποία ξενιτεύονται για να σπουδάσουν.

Επανέλαβε την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16 ώστε να μην είναι η Ελλάδα η μόνη χώρα του κόσμου η οποία δεν επιτρέπει σε μη κερδοσκοπικά, μη κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Αναφορά και στην ελληνική μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο

«Με αφορμή τις πρόσφατες προκλητικές κινήσεις της αλβανικής κυβέρνησης έστειλα μια σκληρή επιστολή στον Επίτροπο Χαν την περασμένη εβδομάδα, όπου του υπενθυμίζω το αυτονόητο.

Πως η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας είναι απολύτως ταυτισμένη με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αναγνωρισμένων εθνικών μειονοτήτων συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας. Στο ζήτημα αυτό δεν πρόκειται να βάλω νερό στο κρασί μου», ξεκαθάρισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις