Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για τα Ίμια και η Ακσενέρ απειλεί: “Αν χρειαστεί, η Αϊσέ θα ξαναπάει διακοπές”
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για τα Ίμια και η Ακσενέρ απειλεί: “Αν χρειαστεί, η Αϊσέ θα ξαναπάει διακοπές”

«Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν στα Ίμια», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου IHA, το οποίο αναδημοσίευσαν σχεδόν όλα τουρκικά ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ της Τουρκίας «πανηγυρίζουν» ότι ο ελληνικός στρατός δεν τολμάει να πλησιάσει στα Ίμια. Αυτό, χάρη στο στρατιωτικό φυλάκιο με ραντάρ που χτίστηκε στο νησί Τσαβούς. «Χάρη στη στρατιωτική βάση που έχτισε το τουρκικό […]

Ακσενέρ-Ίμια.jpg

«Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν στα Ίμια», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου IHA, το οποίο αναδημοσίευσαν σχεδόν όλα τουρκικά ΜΜΕ.

Τα ΜΜΕ της Τουρκίας «πανηγυρίζουν» ότι ο ελληνικός στρατός δεν τολμάει να πλησιάσει στα Ίμια. Αυτό, χάρη στο στρατιωτικό φυλάκιο με ραντάρ που χτίστηκε στο νησί Τσαβούς.

«Χάρη στη στρατιωτική βάση που έχτισε το τουρκικό ναυτικό στο νησί Τσαβούς, οι Έλληνες στρατιώτες δεν μπορούν να πλησιάσουν στα Ίμια.

Από την άλλη, η τουρκική ακτοφυλακή που δεν αφήνει ούτε… πουλί να πετάξει, συνεχίζει την 24ωρη παρακολούθηση», αναφέρει το τηλεγράφημα.

«Για χρόνια, ο ελληνικός στρατός παραβιάζει τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Χάρη στη στρατιωτική βάση στο νησί Τσαβούς, που απέχει 1,5 μίλι από τα Ίμια, οι Έλληνες στρατιώτες δεν μπορούν να παραβιάσουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Οι Έλληνες , που παραβίαζαν σχεδόν καθημερινά τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας για 25 χρόνια, δεν έχουν επισκεφθεί την περιοχή από τότε που χτίστηκε η βάση στο νησί Τσαβούς.

Οι Έλληνες στρατιώτες, που δεν έχουν έρθει στην περιοχή για περίπου 3 μήνες, παρακολουθούν τα Ίμια από την Καλόλιμνο», αναφέρει ακόμη.

Την ίδια ώρα, η Ακσενέρ εξαπολύει σοβαρές απειλές

Με νέο «Αττίλα» απειλεί τους Ελληνοκύπριους η πρόεδρος του ακροδεξιού «Καλού Κόμματος» της Τουρκίας, Μεράλ Ακσενέρ.

Υποστηρίζει δε, ότι η μεγαλόνησος «είναι και θα παραμείνει τουρκική».

Η πρώην υποψήφια για την προεδρία και αντίπαλος του Ερντογάν έκανε λόγο για ιμπεριαλιστές που σκαρώνουν παιχνίδια στην Κύπρο μέσω των αποθεμάτων πετρελαίου και αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Μην ξεχνάτε ότι, αν χρειαστεί, η Αϊσέ θα ξαναπάει διακοπές, και η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική», ανέφερε η ακροδεξιά πολιτικός.

Η φράση η «Αϊσέ θα πάει διακοπές» ήταν το συνθηματικό για να ανάψει το πράσινο φως και να ξεκινήσει ο Αττίλας για την Κύπρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις