Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Οι επικίνδυνοι διαρρήκτες με τα… χειμωνιάτικα, του Πέτρου Καρσιώτη (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επικίνδυνοι διαρρήκτες με τα… χειμωνιάτικα, του Πέτρου Καρσιώτη (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Οι πληροφορίες που έδιναν τα σοκαρισμένα θύματα, κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων, μετά από εισβολές τρόμου που είχαν δεχθεί στα σπίτια τους από συμμορία οργανωμένων σκληρών κακοποιών, είχαν μεταξύ των άλλων στοιχείων, έναν κοινό παρανομαστή. Ότι οι ληστές που εισέβαλαν στις μονοκατοικίες, σε μεζονέτες ή διαμερίσματα συνήθως παραβιάζοντας τα παράθυρα ή από μπαλκονόπορτες, ενώ […]

Αποτέλεσμα εικόνας για καρσιωτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι πληροφορίες που έδιναν τα σοκαρισμένα θύματα, κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων, μετά από εισβολές τρόμου που είχαν δεχθεί στα σπίτια τους από συμμορία οργανωμένων σκληρών κακοποιών, είχαν μεταξύ των άλλων στοιχείων, έναν κοινό παρανομαστή.

Ότι οι ληστές που εισέβαλαν στις μονοκατοικίες, σε μεζονέτες ή διαμερίσματα συνήθως παραβιάζοντας τα παράθυρα ή από μπαλκονόπορτες, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία ήταν υψηλή, εκείνοι ήταν σε όλες τις περιπτώσεις, ντυμένοι… χειμωνιάτικα!

Όλοι κατέθεταν ότι οι δράστες των εισβολών φορούσαν μακρυμάνικες μπλούζες, μπουφάν και γάντια, προκειμένου βέβαια να μην αφήνουν ίχνη-αποτυπώματα, γενετικό υλικό– καθώς όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια είχαν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα, είχαν εκτίσει ποινές κάθειρξης και άρα ήταν σεσημασμένοι!

Μετά από καταδίωξη από η Βουλιαγμένη έως τον  Άλιμο, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια δύο από τους τρεις Αλβανούς ληστές- δαρρήκτες, λίγο αφότου είχαν εισβάλει σε μεζονέτα και είχαν κρατήσει για 1,5 ώρα ομήρου ένα ανδρόγυνο και τον γιο τους για να αποκαλύψουν υπό την απειλή των όπλων πού έχουν κρυμμένο το χρηματοκιβώτιο.

Καθώς διέφυγαν με 2.000 ευρώ, αστυνομικοί της Ασφάλειας που περιπολούσαν, τους εντόπισαν, τους καταδίωξαν και τους συνέλαβαν κοντά στο κρησφύγετο τους στον Άλιμο.

Ενώ καταζητείται και τρίτος ομοεθνής τους κακοποιός, η Αστυνομία ολοκληρώνοντας την προανάκριση προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί δεκαπέντε υποθέσεις ληστειών και διαρρήξεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, αστ. υποδιεθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, τόνισε για τον τρόπο δράσης τους:

Εισέρχονταν στις οικίες παραβιάζοντας συνήθως είτε τα παράθυρα, είτε τις μπαλκονόπορτες και με την απειλή όπλων, ακινητοποιούσαν τους ενοίκους και αφαιρούσαν κοσμήματα και τιμαλφή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ενώ όταν αυτό καθίστατο εφικτό αφαιρούσαν ακόμη και τα οχήματα των θυμάτων τους“.

Απεδείχθη ακόμη ότι ο ένας από τους συλληφθέντες, ηλικίας 34 ετών, συμμετείχε και σε… δεύτερη συμμορία, που διέπραττε τους καλοκαιρινούς μήνες, ληστείες σε καταστήματα ψυχαγωγικών πανδιών!

Η Αστυνομία, αναφέρει για τη δεύτερη συμμορία:

Κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του έτους 2017, είχε διακριβωθεί η δράση δύο ατόμων που εισέρχονταν σε καταστήματα ψυχαγωγικών παιγνίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Με την απειλή όπλων, αφού ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες, αφαιρούσαν χρήματα από τα καταστήματα, καθώς και χρήματα, συσκευές κινητών τηλεφώνων και προσωπικά αντικείμενα από τους υπαλλήλους και πελάτες“.

Από τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη της ομάδας φαίνονται να ενέχονται σε οκτώ ληστείες και δύο διαρρήξεις σε οικίες, τέσσερις  ληστείες σε καταστήματα τεχνικών – ψυχαγωγικών παιγνίων και μία ακόμη κλοπή οχήματος, ενώ εκτιμάται η συμμετοχή τους σε δεκάδες ακόμη ληστείες και διαρρήξεις.

Η έρευνα συνεχίζεται για τη διακρίβωση όλου του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης και τον εντοπισμό των συνεργών τους που αναζητούνται.

Το οικονομικό όφελος που μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε ότι αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 200.000 €.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, και αυτοκίνητα, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δυο  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες,
  • τρία  πιστόλια, το ένα με σιγαστήρα,
  • δύο μαχαίρια,
  • το χρηματικό ποσό των 5.820 ευρώ,
  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
  • κουκούλες full – face και γάντια,
  • πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών και παλαιών νομισμάτων,
  • δύο ηλεκτρικοί  εκκενωτές (tazer) και ένα σπρέι πιπεριού,
  • ποσότητα ναρκωτικών ουσιών
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις