Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Οι εξωπραγματικές πατάτες φούρνου- Κρεμώδεις, ερεθίζουν τον ουρανίσκο
PLUS

Οι εξωπραγματικές πατάτες φούρνου- Κρεμώδεις, ερεθίζουν τον ουρανίσκο

Ένα νέο trend από φωτογραφίες στο Pinterest μας έδωσε μια συνταγή- κόλαση για πατάτες, τελείως διαφορετική από τις παραδοσιακές. Είναι κρεμώδη, καραμελωμένα στρογγυλά σαν νομίσματα κομμάτια πατάτας, που λιώνουν στο στόμα. Θερμάνετε τον φούρνο στους 260C με τη σχάρα στην πάνω μεσαία θέση. Η υψηλή θερμοκρασία δίνει στις πατάτες ένα βαθύ, χρυσό χρώμα και τραγανή […]

Ένα νέο trend από φωτογραφίες στο Pinterest μας έδωσε μια συνταγή- κόλαση για πατάτες, τελείως διαφορετική από τις παραδοσιακές.

Είναι κρεμώδη, καραμελωμένα στρογγυλά σαν νομίσματα κομμάτια πατάτας, που λιώνουν στο στόμα.

Θερμάνετε τον φούρνο στους 260C με τη σχάρα στην πάνω μεσαία θέση. Η υψηλή θερμοκρασία δίνει στις πατάτες ένα βαθύ, χρυσό χρώμα και τραγανή εξωτερική όψη.

Ξεφλουδίστε 900 γρ. πατάτες (αυτές που είναι για πουρέ και μέσα είναι μαλακές) και κόψτε τες σε χοντρές ροδέλες.

Ανακάτεψε τες με 4 κουταλιές ανάλατο λιωμένο βούτυρο, 2 κουταλάκια φύλλα φρέσκου θυμαριού ή δενδρολίβανου, 1 κουταλάκι χοντρό αλάτι και 1/2 κουταλάκι φρέσκο μαύρο πιπέρι. Βάλτε τες σε ένα μεταλλικό (όχι γυάλινο) ταψί σε μια στρώση.

Ψήστε για 15 λεπτά, γυρίστε τις πατάτες και ψήστε για άλλα 15 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και προσθέστε ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και 3-4 σκελίδες σκόρδο.

Ξαναβάλτε το στον φούρνο μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός, περίπου 15 λεπτά ακόμη.

Μεταφέρετε το σε μια πιατέλα και ρίξτε τον ζωμό που έμεινε από πάνω.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις