Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι ΑΝΕΛ και οι… “Μακεδονοκλάστες” – Εκτός κόμματος ο Τέρενς Κουίκ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ΑΝΕΛ και οι… “Μακεδονοκλάστες” – Εκτός κόμματος ο Τέρενς Κουίκ

Εκτός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι ο Τέρενς Κούικ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης. Ο κ. Τοσουνίδης ανέφερε στο Kontra Channel ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων» είπε. Όπως πρόσθεσε […]

Τέρενς-Κουίκ.jpg

Εκτός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι ο Τέρενς Κούικ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Ο κ. Τοσουνίδης ανέφερε στο Kontra Channel ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων» είπε.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Τοσουνίδης, τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ αποφάσισαν ομόφωνα να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Ο Τέρενς Κουίκ εδώ και καιρό δεν μετέχει στις συνεδριάσεις των ΑΝΕΛ. Μάλιστα δεν έδωσε το παρών στη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος, την Τρίτη.

Η αποπομπή Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που ήδη βρίσκονται σε κρίση, δεν προκάλεσε εντύπωση σε κανέναν.

Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, εξοργίστηκε ανοιχτά με την στάση του υφυπουργού Εξωτερικών στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών στην οποία ο Τέρενς Κουίκ εμφανίζονταν θετικός.

Μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος «πυροβόλησε» τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

«Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά.

Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι» είχε δηλώσει τότε.

Ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είχε ζητήσει μάλιστα από τον Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει από την κυβέρνηση στον Τέρενς Κουίκ.

Ο Τέρενς Κουίκ δεν έδωσε το «παρών» στο συνέδριο των ΑΝΕΛ, αφού βρίσκονταν στο Κάιρο σε επίσημη επίσκεψη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις