Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Οι αλλαγές στην φορολογία ακινήτων το 2019
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αλλαγές στην φορολογία ακινήτων το 2019

Οι νέες αλλαγές αφορούν: ΑΥΞΗΣΗ αντικειμενικών αξιών σε περίπου 4.000 περιοχές της χώρας. Θα αφορά και όλους τους φόρους ακινήτων. Θα αυξηθεί το φορολογικό κόστος για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, όπως είναι οι φόροι μεταβίβασης και γονικής παροχής και τα συμβολαιογραφικά έξοδα. ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ στο 2019 των αντικειμενικών αξιών. Το έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους […]

Οι νέες αλλαγές αφορούν:

  1. ΑΥΞΗΣΗ αντικειμενικών αξιών σε περίπου 4.000 περιοχές της χώρας. Θα αφορά και όλους τους φόρους ακινήτων. Θα αυξηθεί το φορολογικό κόστος για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, όπως είναι οι φόροι μεταβίβασης και γονικής παροχής και τα συμβολαιογραφικά έξοδα.
  2. ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ στο 2019 των αντικειμενικών αξιών. Το έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές. Στις περίπου 4.000 περιοχές που οι τιμές ζώνης θα έπρεπε να αυξηθούν για να εξισωθούν με τις εμπορικές τιμές, η αύξηση θα γίνει σε τρεις ίσες ετήσιες δόσεις. Η πρώτη δόση έγινε ήδη το 2018 και έρχεται δεύτερη αύξηση το 2019. Επίσης, έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί μια τρίτη αύξηση το 2020.
  3. ΑΝΑΣΤΟΛΗ φόρου υπεραξίας στα ακίνητα Η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα αναμένεται να ανασταλεί και για το 2019. Ο φόρος εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις συναλλαγές ακινήτων χωρίς να φέρει και σημαντικά φορολογικά έσοδα. Υπολογιζόταν με συντελεστή 15% επί της διαφοράς μεταξύ της αξίας κτήσης και του τιμήματος μεταβίβασης ενός ακινήτου. Ευτυχώς τον αποφεύγουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τι φέρνει το 2019 για τη φορολογία

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις