Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ξήλωσε τη φρουρά της πύλης ο Καμμένος- ΕΔΕ διέταξε ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Ξήλωσε τη φρουρά της πύλης ο Καμμένος- ΕΔΕ διέταξε ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ

Του Πέτρου Καρσιώτη Εξοργισμένος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος από την ανενόχλητη εισβολή των περίπου 15 μελών της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, ξήλωσε όλη τη φρουρά της πύλης απ’ όπου οι αναρχικοί πέρασαν στο προαύλιο κι έφθασαν μέχρι τις σκάλες που οδηγούν στα γραφεία. Ήδη για το περιστατικό που αναστάτωσε την πολιτική και  φυσική ηγεσία του […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εξοργισμένος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος από την ανενόχλητη εισβολή των περίπου 15 μελών της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, ξήλωσε όλη τη φρουρά της πύλης απ’ όπου οι αναρχικοί πέρασαν στο προαύλιο κι έφθασαν μέχρι τις σκάλες που οδηγούν στα γραφεία.

Ήδη για το περιστατικό που αναστάτωσε την πολιτική και  φυσική ηγεσία του στρατού, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε διατάξει νωρίτερα τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ ο Υπουργός Άμυνας είχε ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία όσων θα προέκυπτε ότι είχαν ευθύνες.

Την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ακολούθησαν αντιδράσεις των κομμάτων τα οποία κατηγόρησαν την Κυβέρνηση για το θέμα της εισβολής, αλλά και την γενικότερη αντιμετώπιση της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αναρχική συλλογικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι δέκα έως δέκα πέντε μέλη του Ρουβίκωνα, που βγήκαν από τον σταθμό του Μετρό, πλησίασαν την πύλη του Υπουργείου απ όπου εισέρχονται τα αυτοκίνητα.

Ενώ μεταξύ τους ήταν κι ένα άτομο πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πλησίασαν τη μπάρα, τη σήκωσαν και πέρασαν από κάτω.

Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα βρέθηκαν να τρέχουν στο προαύλιο.

Όταν έφθασαν στην αρχή της σκάλας που οδηγεί στα γραφεία της ηγεσίας, πέταξαν τρικάκια στα οποία ανέγραφαν συνθήματα υπέρ του λαού της Παλαιστίνης, εναντίον του ιμπεριαλισμού και του στρατού τον οποίο ονόμαζε μηχανισμό του καπιταλισμού.

Κινήθηκαν εκείνη τη στιγμή άνδρες της ασφάλειας, που απώθησαν τους εισβολείς του Ρουβίκωνα, οι οποίοι αποχώρησαν πριν φθάσει η Αστυνομία που ειδοποιήθηκε από το Υπουργείο.

Σκληρές ήταν και οι ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για την εισβολή του Ρουβίκωνα που έχει οργανώσει περισσότερες από ογδόντα εφόδους σε Δημόσιες Υπηρεσίες.

Στην ανακοίνωση της Ν.Δ τονίζεται ότι «Η εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο, είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μιας Κυβέρνησης».

Το ΠΑΣΟΚ: Η καλύτερα φυλασσόμενη στρατιωτική μονάδα στο κέντρο της Αθήνας παραβιάστηκε από περίπου 20 άτομα του Ρουβίκωνα. Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ασυλία σ αυτές τις ομάδες; Καταλήγει η ανακοίνωση.

Το ΠΟΤΑΜΙ σχολίασε: «Μετά τη Βουλή και τις Πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις