Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ντύνονταν τουρίστες και ξάφριζαν τους…. πραγματικούς, του Πέτρου Καρσιώτη
ΕΛΛΑΔΑ

Ντύνονταν τουρίστες και ξάφριζαν τους…. πραγματικούς, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Ντύνονταν… τουρίστες, φορώντας βερμούδες, καπελάκια και όλα τα… συμπαρομαρτούντα, ανακατεύονταν σε γκρουπ κανονικών τουριστών κι έφθαναν μαζί τους σε ξενοδοχεία της Ρόδου, της Ιαλυσού και του Αρχάγγελου! «Έπιαναν» αμέσως δουλειά Από τη στιγμή που με την παραπλάνηση βρίσκονταν στο εσωτερικό των ξενοδοχειακών μονάδων, αμέσως «έπιαναν δουλειά». Παρατηρούσαν ποιες μπαλκονόπορτες δωματίων ήταν ανοιχτές, από […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ντύνονταν… τουρίστες, φορώντας βερμούδες, καπελάκια και όλα τα… συμπαρομαρτούντα, ανακατεύονταν σε γκρουπ κανονικών τουριστών κι έφθαναν μαζί τους σε ξενοδοχεία της Ρόδου, της Ιαλυσού και του Αρχάγγελου!

«Έπιαναν» αμέσως δουλειά

Από τη στιγμή που με την παραπλάνηση βρίσκονταν στο εσωτερικό των ξενοδοχειακών μονάδων, αμέσως «έπιαναν δουλειά».

Παρατηρούσαν ποιες μπαλκονόπορτες δωματίων ήταν ανοιχτές, από ποια δωμάτια απουσίαζαν οι ένοικοι και ορμούσαν.

Από χρηματοκιβώτια μέχρι ολόκληρους ταξιδιωτικούς σάκους

Αφαιρούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, από μικρά χρηματοκιβώτια μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές, φωτογραφικές μηχανές, κάμερες και ολόκληρους ταξιδιωτικούς σάκους!

«Βροχή» οι καταγγελίες

Οι καταγγελίες τουριστών, που έβρισκαν στις τρεις περιοχές τα δωμάτιά τους άδεια, έφθαναν στην Αστυνομία η μία μετά την άλλη.

Βιντεοληπτικό υλικό βοήθησε την αστυνομία

Εν τέλει μέσα από βιντεοληπτικό υλικό και άλλα στοιχεία, οι αστυνομικοί στη Ρόδο κατάφεραν να φθάσουν, στους τρεις δράστες, οι οποίοι διέμεναν σε διαμέρισμα της Ρόδου!

Πολυεθνική η ομάδα των διαρρηκτών

Πρόκειται για έναν Γάλλο, έναν Αλγερινό κι έναν Έλληνα, οι οποίοι συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  αρκετά από τα κλοπιμαία που ανήκουν σε τουρίστες.

Τουλάχιστον 24 διαρρήξεις δωματίων

Διαπιστώθηκε από τη μέχρι ώρας έρευνα ότι κατά το τελευταίο πεντάμηνο διέπραξαν συνολικά είκοσι τέσσερις κλοπές και διαρρήξεις από δωμάτια τουριστικών καταλυμάτων στον Αρχάγγελο, την Ιαλυσό και την πόλη της Ρόδου.

Πάνω από 25.000 η αξία των κλοπιμαίων

Υπολογίζεται ότι η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων και χρημάτων υπερβαίνει τις 25.300€

Ψάχνουν τα θύματα στο εξωτερικό

Παράλληλα η Αστυνομία προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τους τουρίστες που έχουν καταγγείλει τις διαρρήξεις για να τους επιστραφούν όσα κλοπιμαία βρέθηκαν!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις