Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Ντου” στην Πρεσβεία της Ελβετίας έκανε ο Ρουβίκωνας
ΕΛΛΑΔΑ

“Ντου” στην Πρεσβεία της Ελβετίας έκανε ο Ρουβίκωνας

  Μετά τη χθεσινή επίθεση, στο πολυκατάστημα Leroy Merlin, ο Ρουβίκωνας ξαναχτυπά!Δέκα προσαγωγές έχει σημειώσει η Ελληνική Αστυνομία. Σημειώθηκε σήμερα επίθεση στην Πρεσβεία της Ελβετίας. Νωρίς το μεσημέρι, τα μέλη του Ρουβίκωνα, εισέβαλαν στην πρεσβεία, επί της οδού Ιασίου 2 στο Κολωνάκι. Τα μέλη του Ρουβίκωνα πλησίασαν το κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία της Ελβετίας, απείλησαν […]

"Ντου" στην Πρεσβεία της Ελβετίας έκανε ο Ρουβίκωνας

 

Μετά τη χθεσινή επίθεση, στο πολυκατάστημα Leroy Merlin, ο Ρουβίκωνας ξαναχτυπά!Δέκα προσαγωγές έχει σημειώσει η Ελληνική Αστυνομία. Σημειώθηκε σήμερα επίθεση στην Πρεσβεία της Ελβετίας.

Νωρίς το μεσημέρι, τα μέλη του Ρουβίκωνα, εισέβαλαν στην πρεσβεία, επί της οδού Ιασίου 2 στο Κολωνάκι.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πλησίασαν το κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία της Ελβετίας, απείλησαν τον φύλακα, πέταξαν τρικάκια φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στόχος της ενέργειας ήταν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε συντρόφους στην Ελβετία.

Να θυμηθούμε πως την Κυριακή (17/2) η συλλογικότητα, επιτέθηκε με βαριοπούλες στο πολυκατάστημα Leroy Merlin επί της οδού Κηφισίας.

Προξένησαν ζημιές στο εσωτερικό του καταστήματος και πέταξαν κόκκινη μπογιά στην τζαμαρία. Η χθεσινή επίθεση της συλλογικότητας συνοδεύτηκε με την επίσημη ανακοίνωσή τους.

Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Μόλις 7 μήνες μετά από την αβάσιμη και παράνομη απόλυση εργαζόμενης με σοβαρά προβλήματα υγείας η Leroy Merlin μας υπενθυμίζει τον “ανθρωποκεντρικό” χαρακτήρα της προτείνοντας στο προσωπικό της να υπογράψουν συμβάσεις 9ώρου, συγκεκριμένα 9:00-18:00. Αυτές οι συμβάσεις όμως δεν πιστοποιούν μόνο την αύξηση του ωραρίου, αλλά πιστοποιούν και το τρίπτυχο με το οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους της: ευελιξία ωραρίου, εντατικοποίηση εργασίας και ανακύκλωση τους.

Η συγκεκριμένη αλυσίδα πρόσφατα είχε καταγγελθεί από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών για αύξηση του καθημερινού ωραρίου από 8 σε 9 ώρες, μέσω νέων ατομικών συμβάσεων.

Λίγο μετά την επίθεση, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, έγραψε στο Facebook: «Leroy Merlin 9 θα είναι οι ώρες σας».

Αντίστοιχα η εταιρεία απάντησε, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της αναρχικής συλλογικότητας. Απευθύνθηκαν στις Αρχές προκειμένου να προστατεύσουν τις εταιρείες που επενδύουν στη χώρα.

Μεταξύ άλλων ο Ρουβίκωνας έλεγε:

“Η LEROY MERLIN λειτουργεί πάντα σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της χώρας και τις αρχές που διέπουν τη σχέση της με τους πάνω από 1.100 εργαζόμενούς της. (…) Η LEROY MERLIN λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2005. Εγκαινίασε το 6ο κατάστημά της το 2018 και πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος το 2019, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την τοπική και την εθνική οικονομία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις