Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νεκρός 33χρονος – Πήγε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και ρίγη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός 33χρονος – Πήγε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και ρίγη

Ένας 33χρονος έχασε τη ζωή του στη Ρόδο, πιθανότατα από γρίπη. Ο Ροδίτης μπήκε χθες στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό.  Ο 33χρονος, όπως αναφέρει η rodiaki.gr, είχε υψηλό πυρετό και ρίγη. Οι συγγενείς του ανησύχησαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Ρόδου. Ο άτυχος 33χρονος, ωστόσο, δεν άντεξε και κατέληξε. Από τις πρώτες εκτιμήσεις, ο […]

Νεκρός-33χρονος-Πήγε-στο-νοσοκομείο-με-υψηλό-πυρετό-και-ρίγη.jpg

Ένας 33χρονος έχασε τη ζωή του στη Ρόδο, πιθανότατα από γρίπη. Ο Ροδίτης μπήκε χθες στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό. 

Ο 33χρονος, όπως αναφέρει η rodiaki.gr, είχε υψηλό πυρετό και ρίγη. Οι συγγενείς του ανησύχησαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Ρόδου. Ο άτυχος 33χρονος, ωστόσο, δεν άντεξε και κατέληξε.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις, ο 33χρονος ενδέχεται να είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 της γρίπης και, σε συνδυασμό με το εξασθενημένο ανοσοποιητικό του σύστημα, αυτό του προκάλεσε επιπλοκές, που τον οδήγησαν στον θάνατο.

Σε συναγερμό η χώρα

Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και άτομα που πάσχουν από ορισμένα χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρές επιπλοκές της γρίπης. Σημαντικά μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της γρίπης είναι η συστηματική εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής, η απομόνωση των πασχόντων και η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους.

Αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης ο εμβολιασμός

Το αντιγριπικό εμβόλιο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλλοντας στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης καθώς και στη μείωση απουσιών από την εργασία, το σχολείο και κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση.

Όπως κάθε χρόνο και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υποορότυπους, έτσι και για την περίοδο 2018-2019 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Για τη φετινή περίοδο μπορεί να συνταγογραφείται οποιοδήποτε αντιγριπικό εμβόλιο του οποίου η σύνθεση περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη, τη φετινή χρονιά, έφθανε τους 40 ενώ η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε ότι κρύβουν τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων του ιού Η1Ν1.

Δείτε ακόμη:

γρίπη

«Η γρίπη μπορεί να σκοτώσει κι ένα νέο, υγιές άτομο» – Αυξάνονται οι νεκροί, συναγερμός στη χώρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις