Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Να τι επιτρέπεται να δημοσιεύσεις στο Facebook
PLUS

Να τι επιτρέπεται να δημοσιεύσεις στο Facebook

Το Facebook αποκαλύπτει τι επιτρέπεται να δημοσιεύσεις και τι όχι στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με τα είδη των αναρτήσεων που επιτρέπεται να δημοσιεύσεις από τη χρήση ναρκωτικών και την εργασία στη βιομηχανία του σεξ ως τον εκφοβισμό (bullying), τη ρητορική μίσους και την υποκίνηση βίας. «Θα πρέπει, όταν […]

Το Facebook αποκαλύπτει τι επιτρέπεται να δημοσιεύσεις και τι όχι στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με τα είδη των αναρτήσεων που επιτρέπεται να δημοσιεύσεις από τη χρήση ναρκωτικών και την εργασία στη βιομηχανία του σεξ ως τον εκφοβισμό (bullying), τη ρητορική μίσους και την υποκίνηση βίας.

«Θα πρέπει, όταν επισκέπτεται κάποιος το Facebook, να καταλαβαίνει ποια είναι τα όρια, τι επιτρέπεται και τι όχι», εξέφρασε η Μόνικα Μπίκερτ, η αντιπρόεδρος πολιτικής προϊόντων και αντιτρομοκρατίας της εταιρείας.

Οι νέοι κανονισμοί θα επιτρέπουν για πρώτη φορά στους χρήστες να προσφεύγουν κατά μιας απόφασης για την απομάκρυνση των αναρτήσεων. Μέχρι σήμερα ήταν δυνατή η προσφυγή μόνο για κλείσιμο λογαριασμών, ομάδων και σελίδων.

Διαβάστε ακόμα

«Κατέβασαν» εκατομμύρια βίντεο από το YouTube!

«Όλοι θα πρέπει να περιμένουν ότι τα κριτήρια θα ενημερώνονται συχνά», προσέθεσε. Η εταιρεία εξετάζει την υιοθέτηση αλλαγών στην πολιτική περιεχομένου της κάθε δύο εβδομάδες στο πλαίσιο μιας συνάντησης.

Η μεγαλύτερη εκδοχή της… μυστικής λίστας με τους κανονισμούς, περίπου 8.000 λέξεων, αφορά μια μεγάλη κατηγορία, από λέξεις και φράσεις μέχρι φωτογραφίες και εικόνες, τα οποία το Facebook κάποιες φορές λογοκρίνει με λεπτομερείς πληροφορίες για την κάθε επί μέρους κατηγορία.

Βίντεο που εμφανίζουν ανθρώπους τραυματισμένους από κανιβαλιστικές πρακτικές, για παράδειγμα, απαγορεύονται αλλά τέτοιου είδους οπτικό υλικό επιτρέπεται αν συνοδεύεται από προειδοποιητική ένδειξη σε «ιατρικό περιβάλλον».

Η Facebook έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιτρέπει στους χρήστες την αγοραπωλησία φαρμάκων που απαιτούν συνταγογράφηση, μαριχουάνας και όπλων αλλά υπάρχει λίστα με τι από τα παραπάνω επιτρέπεται αν υπάρχουν μερικοί… περιορισμοί.

Επιπλέον, αναφέρεται εκτενώς στην παρενόχληση και το bullying, ενώ περιεχόμενο που κρίνεται επιτρεπτό με κριτήρια του Facebook, αλλά παραβιάζει την τοπική νομοθεσία, μπλοκάρεται στη συγκεκριμένη μόνο χώρα και όχι παγκοσμίως.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις