Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Ναι” του Αρείου Πάγου στην έκδοση του Βινίκ στις ΗΠΑ
ΕΛΛΑΔΑ

“Ναι” του Αρείου Πάγου στην έκδοση του Βινίκ στις ΗΠΑ

Υπέρ της έκδοσης του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τάχθηκε ο Άρειος Πάγος. Ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη στη Χαλκιδική κατηγορούμενος για ξέπλυμα-μαμούθ ύψους 4 δισ. ευρώ με τη χρήση Bitcoin. Μετά τη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, η ευθύνη για την τελική απόφαση από την οποία θα κριθεί αν ο Αλεξάντερ Βίνικ θα […]

Υπέρ της έκδοσης του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τάχθηκε ο Άρειος Πάγος. Ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη στη Χαλκιδική κατηγορούμενος για ξέπλυμα-μαμούθ ύψους 4 δισ. ευρώ με τη χρήση Bitcoin.

Μετά τη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, η ευθύνη για την τελική απόφαση από την οποία θα κριθεί αν ο Αλεξάντερ Βίνικ θα εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ή στη Ρωσία πέφτει στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Υπέρ της έκδοσης του Ρώσου υπηκόου ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής όπου παραθέριζε με την οικογένεια του, βάσει διεθνούς εντάλματος, είχε ταχθεί  το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Οι αμερικανικές διωκτικές Αρχές αποδίδουν στον 38χρονο ότι διαχειριζόταν την πλατφόρμα BTC-e, μέσω της οποίας νομιμοποιήθηκαν κέρδη από παράνομες δραστηριότητες εγκληματικών ομάδων. Ως τέτοιες δραστηριότητες αναφέρονται για παράδειγμα κυβερνοεπιθέσεις από «χάκερς» που ζητούν λύτρα, φοροδιαφυγή μέσω bitcoin κ.ά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις