Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας… στην Θράκη
ΚΟΣΜΟΣ

Νέος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας… στην Θράκη

Την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Θράκη «ονειρεύεται» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη σύμπραξη με τη Ρωσία για το Ακούγιου. Την αποκάλυψη για τα σχέδια του Ερντογάν έκανε ο γαμπρός του και υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Η Τουρκία, είπε, σχεδιάζει να κατασκευάσει στην περιοχή της Θράκης τον τρίτο πυρηνικό σταθμό της. Διαβάστε ακόμα: Νέα πρόκληση […]

Την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Θράκη «ονειρεύεται» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη σύμπραξη με τη Ρωσία για το Ακούγιου.

Την αποκάλυψη για τα σχέδια του Ερντογάν έκανε ο γαμπρός του και υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Η Τουρκία, είπε, σχεδιάζει να κατασκευάσει στην περιοχή της Θράκης τον τρίτο πυρηνικό σταθμό της.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου για το Αιγαίο

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Vatan, όπως γράφει ο Μανώλης Κωστίδης στον Ελεύθερο Τύπο, ο Αλμπαϊράκ είπε: «εκείνη η περιοχή χρησιμοποιεί πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας, αλλά στην ίδια περιοχή δεν υπάρχει παραγωγή που να ανταποκρίνεται στη ζήτηση. Τις λεπτομέρειες να τις ανακοινώσουμε εντός του 2018».

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο CNN Türk, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε ότι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας στο Ακούγιου θα λειτουργήσει το 2023.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Έτοιμο προς παράδοση το πρώτο F-35

Πρόκειται για τον πυρηνικό σταθμό που ο Ερντογάν κατασκευάζει μαζί με τον… Πούτιν, αφού το έργο έχει αναλάβει η ρωσική εταιρία Rosatom.

Ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει κλείσει συμφωνία και με γαλλο-ιαπωνική κοινοπραξία για να φτιάξει κι έναν δεύτερο πυρηνικό σταθμό, αυτή τη φορά στη βόρεια Τουρκία και στην περιοχή της Σινώπης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις