Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Νέα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Νέα στοιχεία έρχονται από την ιατροδικαστική εξέταση για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Όπως προκύπτει οι δολοφόνοι πυροβόλησαν τον ποινικολόγο από απόσταση 1-1,5 μ. με όπλο μικρού διαμετρήματος. Η σφαίρα τον βρήκε στη θωρακική χώρα, χτύπησε την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου αλλά και […]

Νέα στοιχεία έρχονται από την ιατροδικαστική εξέταση για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Όπως προκύπτει οι δολοφόνοι πυροβόλησαν τον ποινικολόγο από απόσταση 1-1,5 μ. με όπλο μικρού διαμετρήματος. Η σφαίρα τον βρήκε στη θωρακική χώρα, χτύπησε την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου αλλά και του υπολογιστή του, καθώς και του αρχείου με τις υποθέσεις που χειριζόταν το τελευταίο και όχι μόνο διάστημα το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν ακόμη για απειλητικά μηνύματα ή e-mail που θα μπορούσε να είχε δεχθεί ο δικηγόρος.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ., φυσικά, έχει μπει και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Το δικηγορικό γραφείο δεν διέθετε κάμερες ασφαλείας, ωστόσο απέναντι βρίσκεται το υποκατάστημα μιας μεγάλης τράπεζας και το υλικό θα εξεταστεί προσεκτικά.

Από τους βασικότερους μάρτυρες είναι ο 32χρονος συνεργάτης του δολοφονηθέντος, ο οποίος είχε σύντομη συζήτηση με τους δολοφόνους πριν συναντηθούν με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, καθώς εμφανίστηκαν στο γραφείο ως πελάτες. Εκτός από τον 32χρονο θα καταθέσουν και οι υπόλοιποι συνεργάτες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου καθώς και συγγενείς του.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες πήγαν στο γραφείο του δικηγόρου με μοναδικό σκοπό να τον εκτελέσουν και εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με συμβόλαιο θανάτου από μαφιόζους. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «δυσαρεστημένους» ή «ριγμένους» πελάτες, οι οποίοι είτε έχασαν χρήματα, είτε την ελευθερία τους, σε κάποια ποινική ή αστική υπόθεση που χειρίστηκε ο δικηγόρος.

Το γεγονός πως οι δολοφόνοι είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, κάνει τους αξιωματικούς να εκτιμούν ότι πρόκειται για πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό, γι’ αυτό και γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία με το υλικό των καμερών έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι στους μεθοριακούς σταθμούς στα βόρεια σύνορα της χώρας και στα αεροδρόμια.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις