Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Νέα απάτη με δήθεν επιδοτήσεις ΕΣΠΑ από επιτήδειους, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα απάτη με δήθεν επιδοτήσεις ΕΣΠΑ από επιτήδειους, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Όταν τις επιχορηγήσεις για επέκταση επιχειρήσεων μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ τις “δίνουν” απατεώνες, εν πλήρη αγνοία βέβαια των υπευθύνων! Θύμα εξαπάτησης με παρόμοιο τρόπο έπεσε μία 60χρονη επιχειρηματίας στη Ρόδο, ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων στην ανατολική πλευρά του νησιού. Συστήθηκε ως υπάλληλος τράπεζας Πείστηκε από άγνωστο, ο οποίος εμφανίστηκε τηλεφωνικά και “συστήθηκε” […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όταν τις επιχορηγήσεις για επέκταση επιχειρήσεων μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ τις “δίνουν” απατεώνες, εν πλήρη αγνοία βέβαια των υπευθύνων!

Θύμα εξαπάτησης με παρόμοιο τρόπο έπεσε μία 60χρονη επιχειρηματίας στη Ρόδο, ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Συστήθηκε ως υπάλληλος τράπεζας

Πείστηκε από άγνωστο, ο οποίος εμφανίστηκε τηλεφωνικά και “συστήθηκε” ως ανώτερος υπάλληλος τράπεζας, “ειδικός για επιδοτήσεις” να καταβάλει το απίστευτο ποσό των 13.500 ευρώ.

Αυτό δήθεν για να… ξεκινήσει η εκταμίευση, μέσω του ΕΣΠΑ, ποσού, που δήθεν είχε εγκριθεί.

Το ποσό, έπρεπε να αποσταλεί μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών.

Το τηλέφωνο ξαφνικά σίγησε 

Η επιχειρηματίας απέστειλε τα χρήματα, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσε ότι το “τραπεζικό στέλεχος” απενεργοποίησε το κινητό τηλέφωνο και δεν έδινε σημεία ζωής. Μετά την καταγγελία, σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστου.

Ατελείωτη σειρά παρόμοιων απατών 

Η υπόθεση απάτης, έρχεται να προστεθεί ως ένας ακόμη κρίκος σε ατέλειωτη αλυσίδα απατών με θέμα τις επιδοτήσεις – μαϊμού μέσω ΕΣΠΑ.

Παρίστανε μέσα από τη φυλακή τον διευθυντή τράπεζας

Η Alphafreepress, είχε παρουσιάσει τα στοιχεία παρόμοιας υπόθεσης με δράστη της απάτης έγκλειστο των φυλακών, ο οποίος κατά την Αστυνομία, παρίστανε μέσα από τη φυλακή τον… διευθυντή τράπεζας και έπειθε αρκετά από τα θύματά του ότι έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει ένταξη στα προγράμματα ΕΣΠΑ, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, κερδοφόρα τοποθέτηση χρημάτων και άλλα.

Τα “έξοδα” για να ξεκινήσει η εκταμίευση 

Όταν τα θύματα, κυρίως ηλικιωμένοι, σε πολλές περιοχές της χώρας, έδειχναν να ενδιαφέρονται για τις προτάσεις, καλούνταν να αποστείλουν τα αναγκαία δήθεν ποσά για τα… έξοδα σε συνεργάτες του μέσω εταιριών μεταφοράς χρημάτων.

Πώς είχαν στη διάθεσή τους προσωπικά δεδομένα

Μεγάλο προβληματισμό είχε δημιουργήσει ο τρόπος απόκτησης των δεδομένων, πώς δηλαδή γνώριζε ποιοι επιχειρηματίες και σε ποιο σημείο της χώρας είχαν κάνει αιτήσεις να λάβουν επιδοτήσεις επέκτασης των μονάδων τους.

Οι απάτες ωστόσο, με ίδιο αντικείμενο έχουν πάρει διαστάσεις από το καλοκαίρι.

Η ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων στη Σύμη

Στα τέλη Ιουλίου, στη Σύμη, ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων έχασε 5.000 ευρώ, χρήματα που κατέβαλε για την δήθεν επιδότηση της επιχείρησής της.

Στα μέσα Αυγούστου εξαπατήθηκε και 57χρονος επιχειρηματίας στη Λέρο, ο οποίος προκειμένου να πάρει τη δήθεν επιχορήγηση κατέθεσε το ποσό των  3.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στην Κω

Τέλη Αυγούστου άγνωστος εξαπάτησε ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων στην Κω και του απέσπασε 6.200 ευρώ για να ξεκινήσει η… εκταμίευση.

Άλλοι συλλαμβάνονται, άλλοι συνεχίζουν

Σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες συλλαμβάνονται.

Οι μιμητές, όμως, συνεχίζουν και ανά πάσα στιγμή… συστήνονται τηλεφωνικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις