Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπουτάρης: «Βόρεια Μακεδονία, όπως Βόρεια Ιρλανδία και Βόρεια Κορέα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπουτάρης: «Βόρεια Μακεδονία, όπως Βόρεια Ιρλανδία και Βόρεια Κορέα»

Τη συμφωνία για το Σκοπιανό σχολίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Χαρακτήρισε αξιέπαινη την προσπάθεια των κυβερνήσεων τόσο της Ελλάδας όσο και της πΓΔΜ καθώς θέλουν να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Επεισόδιο Ζουράρι με Κοτζιά – Για το Σκοπιανό «Εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται από αυτούς, αν τελικά έχουμε μια διάθεση […]

Τη συμφωνία για το Σκοπιανό σχολίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Χαρακτήρισε αξιέπαινη την προσπάθεια των κυβερνήσεων τόσο της Ελλάδας όσο και της πΓΔΜ καθώς θέλουν να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Επεισόδιο Ζουράρι με Κοτζιά – Για το Σκοπιανό

«Εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται από αυτούς, αν τελικά έχουμε μια διάθεση καλή και οι αναγκαίες υποχωρήσεις που έγιναν και από τα δύο μέρη, είναι τέτοιες οι οποίες σε βάθος χρόνου θα εξομαλυνθούν και δεν θα αισθανόμαστε ούτε εμείς ηττημένοι, ούτε αυτοί ηττημένοι ,δήλωσε στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, ΤV 100.

Βέβαια, επισήμανε την ανάγκη να διασφαλιστούν τα ελληνικά συμφέροντα και αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΒΒΕ, Αθανάσιου Σαββάκη, για τις 4.000 επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία στην επωνυμία τους ή στα προϊόντα τους και πρέπει να κατοχυρώσουν τον τίτλο ή την επωνυμία τους σε ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο.

Aγωνία για τις ελληνορωσικές σχέσεις – Τι συμφώνησαν Τσίπρας και Κοτζιάς

«(…) Υπάρχουν δηλαδή διαδικασίες για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν όμως, εάν δεν τα βάλουμε στο τραπέζι να ξεκαθαρίσουν δεν θα βρούμε ποτέ ησυχία», ανέφερε.

Στον αντίποδα, συμπλήρωσε ότι υπάρχουν σχετικά παραδείγματα χωρών, όπως η Βόρεια Ιρλανδία και η Βόρεια Κορέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις