Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από οπλισμένα τουρκικά μαχητικά
ΕΛΛΑΔΑ

Μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από οπλισμένα τουρκικά μαχητικά

Νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σημειώθηκαν σήμερα, παρά το φιλικό κλίμα που επιδιώκει με τη γείτονα χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το αισιόδοξο κλίμα που επικρατεί μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών για τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία, τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σήμερα, 15 Φεβρουαρίου σε πολλαπλές παραβιάσεις του […]

Μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από οπλισμένα τουρκικά μαχητικά

Νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σημειώθηκαν σήμερα, παρά το φιλικό κλίμα που επιδιώκει με τη γείτονα χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά το αισιόδοξο κλίμα που επικρατεί μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών για τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία, τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σήμερα, 15 Φεβρουαρίου σε πολλαπλές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Η Άγκυρα φαίνεται ότι δεν έχει τη διάθεση για εκτόνωση της έντασης στο Αιγαίο, αφού σήμερα Παρασκευή τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 39 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας

Δύο σχηματισμοί από ζεύγη τουρκικών F-16, εκ των οποίων τα τέσσερα οπλισμένα, και τέσσερα κατασκοπευτικά CN-235, συνολικά οκτώ τουρκικά αεροσκάφη, πέταξαν σήμερα, πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα F-16 προχώρησαν σε 23 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ άλλες 16 έκανε ένα CN-235.

Σε έξι περιπτώσεις οι Τούρκοι πιλότοι παραβίασαν και τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα εν λόγω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν κι αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό τεχνικό κέντρο επιχειρήσεων απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη που συνάντησαν τους Τούρκους στα σημεία της εισβολής τους στον εναέριο χώρο της χώρας μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις