Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΝΕΡΓΕΙΑ / Μια νέα εποχή αρχίζει για τη ΔΕΗ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μια νέα εποχή αρχίζει για τη ΔΕΗ

  Ένα νέο κεφάλαιο για την ΔΕΗ Η απώλεια του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της επιχείρησης σε συνδυασμό με το άνοιγμα της αγοράς, τον μετασχηματισμό του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και τις μνημονιακές δεσμεύσεις για μείωση του μεριδίου της στο 50% μέχρι το 2020 θέτουν νέα δεδομένα για την επιχείρηση. Η ΔΕΗ προχωρά σε […]

 

Ένα νέο κεφάλαιο για την ΔΕΗ

Η απώλεια του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της επιχείρησης σε συνδυασμό με το άνοιγμα της αγοράς, τον μετασχηματισμό του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και τις μνημονιακές δεσμεύσεις για μείωση του μεριδίου της στο 50% μέχρι το 2020 θέτουν νέα δεδομένα για την επιχείρηση.

Η ΔΕΗ προχωρά σε αλλαγή της σύνθεσης του προσωπικού της όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Μανώλης Παναγιωτάκης.

«Δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη τις σχετικές μελέτες αλλά θα γίνουν σημαντικές αλλαγές. Θα ενισχυθεί το επιστημονικό προσωπικό σε συγκεκριμένους κλάδους. Χρειαζόμαστε στο δυναμικό του προσωπικού νέα άτομα. Θα προχωρήσουμε σε σταδιακή ανανέωση του προσωπικού», σημείωσε ο κ. Παναγιωτάκης ενώ προανήγγειλε αλλαγές και σε θέματα ρυθμιστικά, τεχνικά, λειτουργικά και εμπορικά.

«Η λειτουργία μας κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει πιο εμπορική. Ίσως μελλοντικά θα πρέπει τα καταστήματά μας να ανοίγουν και το απόγευμα, να πάμε πιο κοντά στον πελάτη. Να υπάρξουν υποδομές», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την General Electric σε πρώτη φάση για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης εξοπλισμού της GE Power στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και την Αφρική.

ΔΕΗ: Νέος τρόπος διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Η διοίκηση αναμένει ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα βελτιώσει τις υφιστάμενες πρακτικές συντήρησης μέσω συνεργειών που θα αξιοποιήσουν οι δύο εταιρείες και ότι θα μπορέσει να αναπτυχθεί περαιτέρω επιχειρηματικά σε πολλαπλά πεδία στον κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής.

«Σκοπεύουμε να ενώσουμε όλο το προσωπικό συντήρησης των σταθμών παραγωγής ίσως αυτό το προσωπικό να το κάνουμε θυγατρική μας που θα παρέχει υπηρεσίες σε όλες τις μονάδες και με βάσει το νέο business plan θα ζητήσουμε νέες προσλήψεις», σημείωσε ο κ. Παναγιωτάκης.

Ως προς τη γενικότερη πολιτική για το ανθρώπινο δυναμικό της ΔΕΗ, ο κ. Παναγιωτάκης επεσήμανε ότι αξιολογούνται οι δεξιότητες όλων των νέων επιστημόνων από το 2011 μέχρι σήμερα.

Η ΔΕΗ απασχολεί 10.600 άτομα και τα τελευταία χρόνια το προσωπικό της έχει μειωθεί κατά 2.000 άτομα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις