Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μια μητέρα, οι γιοι της και η μνηστή του ενός στη σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια μητέρα, οι γιοι της και η μνηστή του ενός στη σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Ολόκληρη οικογένεια συμμετείχε στη νέα συμμορία που ανατίναζε Α.Τ.Μ σε περιοχές του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, αλλά και στην Άρτα! Απίστευτα στοιχεία συνθέτουν την υπόθεση εξιχνίασης οκταμελούς οργάνωσης που χτυπούσε Α.Τ.Μ, με συνολική λεία τουλάχιστον 200.000 ευρώ. Κατηγορούμενοι είναι μια μητέρα, οι δυο γιοί της και η νεαρή μνηστή του ενός από […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ολόκληρη οικογένεια συμμετείχε στη νέα συμμορία που ανατίναζε Α.Τ.Μ σε περιοχές του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, αλλά και στην Άρτα!

Απίστευτα στοιχεία συνθέτουν την υπόθεση εξιχνίασης οκταμελούς οργάνωσης που χτυπούσε Α.Τ.Μ, με συνολική λεία τουλάχιστον 200.000 ευρώ.

Κατηγορούμενοι είναι μια μητέρα, οι δυο γιοί της και η νεαρή μνηστή του ενός από αυτούς!

Οι υπόλοιποι είναι σεσημασμένοι για διαρρήξεις, αλλά και ένοπλη ληστεία κάποιοι από αυτούς.

Μιλούσαν με κωδικούς, φορούσαν γάντια και κουκούλες

Μιλούσαν μεταξύ τους με κωδικούς, άκουγαν τις συνομιλίες και τις εντολές μέσω ασυρμάτων της Άμεσης Δράσης, φορούσαν γάντια και κουκούλες και δεν παρέμεναν στο χώρο κάθε επίθεσης, περισσότερο από τρία λεπτά.

Οι «κοπέλες» και η ουρά

Όταν μιλούσαν για «κοπέλες» υπονοούσαν τις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές, όταν αναφέρονταν σε παρουσία Αστυνομίας χρησιμοποιούσαν τη λέξη «ουρά» ενώ οι υπόλοιποι κωδικοί που άκουγαν οι αστυνομικοί χαρακτηρίζονται σόκιν!

Είναι η δεύτερη εξάρθρωση παρόμοιας ομάδας

Στη δεύτερη, τον τελευταίο μήνα, εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη των οποίων με τη μέθοδο παροχέτευσης αερίου ανατίναζαν Α.Τ.Μ, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Εγκλήματος Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Εξιχνιάστηκαν επιθέσεις ΑΤΜ, ερευνώνται δεκάδες άλλες

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν εξιχνιαστεί μία ληστεία, έξι  περιπτώσεις εκρήξεων σε ΑΤΜ, τετελεσμένες και σε απόπειρα, διάρρηξη καταστήματος, δύο κλοπές οχημάτων και κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι εκρήξεις των Α.Τ.Μ, που έχουν εξιχνιασθεί έως στιγμής έγιναν σε Άγιο Ιωάννη Ρέντη, Βάρη, Βάρκιζα, Δάφνη, Καμίνια και Άρτα.

Εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων σε δεκάδες ακόμη περιπτώσεις εκρήξεων σε ΑΤΜ.

Κατασχέθηκε φιάλη αερίου με ειδική συνδεσμολογία

Έχουν κατασχεθεί – μεταξύ άλλων – κασετίνα χρημάτων από ΑΤΜ, τρία οχήματα, φιάλη αερίου με ειδική συνδεσμολογία, το χρηματικό ποσό των 1.595 ευρώ και εγκατεστημένο φυτώριο καλλιέργειας κάνναβης, μέσω της υδροπονικής μεθόδου.

Οι δράστες από το Δεκέμβριο του 2017, δραστηριοποιούνταν ιδίως στη διάπραξη διαρρήξεων σε ΑΤΜ, με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου «PLOFKRAAK», σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής αλλά και της Άρτας.

Φυσικοί αυτουργοί και τσιλιαδόροι

Τα μέλη της ομάδας δρώντας με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι), προκειμένου να καθιστούν δυσχερή την ταυτοποίηση τους και τη διασύνδεση τους με τις εγκληματικές τους πράξεις, φρόντιζαν, κατά την παράνομη δράση τους, να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και να φορούν γάντια.

Μπουκάλες οξυγόνου, λοστοί και κατσαβίδια

Διέθεταν μπουκάλες οξυγόνου, συνδεσμολογίες, λοστούς και κατσαβίδια για να παραβιάζουν τις θύρες εισόδου των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης και να προκαλούν τις εκρήξεις.

Τι βρέθηκε στην κατοχή τους

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες σε οικίες και χώρους σε περιοχές της Αττικής, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κασετίνα χρημάτων από ΑΤΜ,
  • το χρηματικό ποσό των (1.595) ευρώ,
  • (3) συνολικά οχήματα (δύο μοτοσικλέτες και ΙΧ αυτοκίνητο)
  • μεταλλική φιάλη οξυγόνου, με προσαρμοσμένο διπλό μανόμετρο μέτρησης πίεσης,
  • (11) κλειδιά οχημάτων διαφόρων μαρκών,
  • (2) φορητοί ασύρματοι συγχρονισμένοι σε συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • πιστόλια με αβολίδοτα φυσίγγια,
  • ενδύματα (φόρμες, γάντια, μπουφάν με κουκούλες και κουκούλες full face,
  • μεταλλικός λοστός και εργαλείο θραύσης τζαμιών,
  • συσκευή TASER,
  • (3) ζυγαριές ακριβείας και
  • (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 70 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις