Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, ζητά ο Παυλόπουλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, ζητά ο Παυλόπουλος

Δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο του Ήρωα του Κυπριακού Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα 1955-59, Κυριάκου Μάτση. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι Κύπρος και Ελλάδα έχουν εμπράκτως αποδείξει ότι ζητούν επίλυση του προβλήματος «και δη το ταχύτερο δυνατό”. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε, […]

Κυπριακού

Δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο του Ήρωα του Κυπριακού Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα 1955-59, Κυριάκου Μάτση.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι Κύπρος και Ελλάδα έχουν εμπράκτως αποδείξει ότι ζητούν επίλυση του προβλήματος «και δη το ταχύτερο δυνατό”.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε, η λύση θα πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

Ειδάλλως θα τεθεί εν αμφιβόλω η ομαλή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ και την ευρωζώνη, ενώ θα δημιουργούσε αρνητικό προηγούμενο για τη διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η λύση στο Κυπριακό θα πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: οργάνωση με χαρακτηριστικά ομοσπονδιακού κράτους, μία και ενιαία διεθνή νομική προσωπικότητα και ενιαία υπηκοότητα και δυνατότητα πλήρους άσκησης εσωτερικής και εξωτερικής κυριαρχίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις