Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μεγάλες ποσότητες χημικών διαλυτών από τη Βουλγαρία (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλες ποσότητες χημικών διαλυτών από τη Βουλγαρία (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Ένα ακόμα κύκλωμα, που εισήγαγε από τη Βουλγαρία μεγάλες ποσότητες χημικών διαλυτών με σκοπό τη νόθευση των καυσίμων, εξαρθρώνεται από την Οικονομική Αστυνομία. Συνελήφθησαν τέσσερα  μέλη του κυκλώματος, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας από 32 έως 58 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού κώδικα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένα ακόμα κύκλωμα, που εισήγαγε από τη Βουλγαρία μεγάλες ποσότητες χημικών διαλυτών με σκοπό τη νόθευση των καυσίμων, εξαρθρώνεται από την Οικονομική Αστυνομία.

Συνελήφθησαν τέσσερα  μέλη του κυκλώματος, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας από 32 έως 58 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού κώδικα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, που φέρεται ότι θα παραλάμβανε το εμπόρευμα.

Τζιπ λειτουργούσε ως προπομπός

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί εντόπισαν στην περιμετρική οδό Πατρών, τράκτορα με επικαθήμενο, ο οποίος είχε εισέλθει στη χώρα μας από τη Βουλγαρία καθώς και έτερο όχημα τύπου τζιπ που λειτουργούσε ως προπομπός.

Ανύπαρκτη η εταιρεία παραλαβής

Σε έρευνα που επακολούθησε στον τράκτορα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι έξι δεξαμενές, χωρητικότητας 1.000 λίτρων η κάθε μία, οι οποίες περιείχαν συνολικά 19.680 κιλά χημικών διαλυτών, ενώ από τα παραστατικά που υπεδείχθησαν προέκυψε ότι η εταιρία που επρόκειτο να τα παραλάβει ήταν ανύπαρκτη.

«Πολυκατάστημα» ναρκωτικών από Αλβανούς (pics)

Φέτος, άλλες τρεις φορές έχουν διακινηθεί παρόμοια προϊόντα

Κατασχέθηκαν τα δυο μεταφορικά μέσα, 950  ευρώ, 2.600  λεβ καθώς και έγγραφα στα οποία φαίνεται ότι η ως άνω εταιρία έχει παραλάβει παρόμοιο εμπόρευμα, για ακόμη τρεις φορές μέσα στο 2018.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η τελευταία εισαγωγή

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας μπλόκαραν τη λαθραία μεταφορά διαλυτών από τη Βουλγαρία, που είχε γίνει με τον ίδιο τρόπο.

Οι συλληφθέντες, τότε, ηλικίας 24 και 27 ετών και δύο αλλοδαποί ηλικίας 45 και 58 ετών, κατηγορήθηκαν για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και για παραβάσεις της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Προπομπός τότε άλλο φορτηγό

Οι αστυνομικοί  εντόπισαν σε περιοχή της Αττικής βυτιοφόρο όχημα το οποίο έχοντας ως προπομπό έτερο Ι.Χ. φορτηγό κατέληξε σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου καυσίμων.

Στις έρευνες που ακολούθησαν στα οχήματα και στο πρατήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 23.480 κιλά χημικοί διαλύτες,

· ένα πιστόλι,

· 2 καραμπίνες,

· 61.680 ευρώ,

· 3 φιάλες περιέχουσες πιθανόν χημικούς διαλύτες καθώς και

· το βυτιοφόρο και το Ι.Χ. φορτηγό.
 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις