Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μεγάλες ποσότητες “λευκού θανάτου” στα… σκουπίδια – Πώς παραπλανούσαν οι μεγαλοδιακινητές
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες ποσότητες “λευκού θανάτου” στα… σκουπίδια – Πώς παραπλανούσαν οι μεγαλοδιακινητές

Του Πέτρου Καρσιώτη Δίπλα σε κάδους σκουπιδιών (!), εναπόθεταν τις ποσότητες του “λευκού θανάτου”, για να τις παραλάβουν οι αγοραστές, στην πόλη της Θεσσαλονίκης και για να αποφεύγουν τη συναλλαγή χέρι με χέρι και της σύλληψή τους από την Αστυνομία. Ήταν η παραπλάνηση των διακινητών Ήταν το κόλπο των δύο αλλοδαπών μεγαλοδιακινητών όλων των ειδών […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δίπλα σε κάδους σκουπιδιών (!), εναπόθεταν τις ποσότητες του “λευκού θανάτου”, για να τις παραλάβουν οι αγοραστές, στην πόλη της Θεσσαλονίκης και για να αποφεύγουν τη συναλλαγή χέρι με χέρι και της σύλληψή τους από την Αστυνομία.

Ήταν η παραπλάνηση των διακινητών

Ήταν το κόλπο των δύο αλλοδαπών μεγαλοδιακινητών όλων των ειδών των ναρκωτικών, που είχαν πλημμυρίσει με παραισθήσεις τη συμπρωτεύουσα αλλά και άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδος.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καβάλας

Στα ίχνη του κυκλώματος που είχε αποθηκευμένες τρομακτικές ποσότητες ναρκωτικών σε σπίτια και αποθήκες, μπήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθησαν οι δύο εμπλεκόμενοι 

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε στη Θεσσαλονίκη και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο μελών της συμμορίας, τα οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση των σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών.

Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση 

Πρόκειται για αλλοδαπούς, ηλικίας 41 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και κλοπή, κατά περίπτωση.

Ο πρώτος έκρυβε τις ποσότητες σε σπίτια – αποθήκες

Από τις έρευνες της Δίωξης της Καβάλας, προέκυψε ότι ο 46χρονος απέκρυπτε ποσότητες ναρκωτικών σε δύο οικίες και μία αποθήκη στο νομό Θεσσαλονίκης.

Ο δεύτερος τις εναπόθετε δίπλα σε κάδους σκουπιδιών

Στη συνέχεια τις παρέδιδε στον 41χρονο. Αυτός με τη σειρά του τις εναπόθετε δίπλα σε κάδους απορριμμάτων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, για να εκλαμβάνονται ως απορρίμματα.

Πλησίαζαν οι αγοραστές

Εκεί κοντά βρίσκονταν οι αγοραστές οι οποίοι παραλάμβαναν τις συσκευασίες πριν περάσει κάποιο απορριμματοφόρο και χαθούν…

Συνέλαβαν τον μεταφορέα με κάνναβη και κοκαΐνη

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίσθηκε αρχικά ο 41χρονος να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να παραλαμβάνει από τον 46χρονο μία σακούλα με ναρκωτικά 1.050 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 52 γραμμάρια κοκαΐνης, την οποία στη συνέχεια εναπόθεσε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.

Οι συνολικές κατασχέσεις

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν συνολικά 10.607 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 3.901 γραμμάρια ηρωίνης, 52 γραμμάρια κοκαΐνης, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 1 χειροβομβίδα, 1 κυνηγετικό όπλο, το χρηματικό ποσό των 68.340 ευρώ, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις