Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μαϊμού τεχνικοί, εφοριακοί και αστυνομικοί – Εξαρθρώνεται πολυμελές κύκλωμα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαϊμού τεχνικοί, εφοριακοί και αστυνομικοί – Εξαρθρώνεται πολυμελές κύκλωμα

Του Πέτρου Καρσιώτη Ισχυρίζονταν ότι θα επιδιορθώσουν του δικτύου ηλεκτροδότησης, στην πραγματικότητα όμως προκαλούσαν οι ίδιοι μεγάλη οικονομική… βλάβη στα θύματά τους! Αυτό, όταν εμφανίζονταν ως δήθεν τεχνικοί της ΔΕΗ και έπειθαν τα ανύποπτα θύματα να βγάλουν έξω από το σπίτι μετρητά και κοσμήματα για να μην… καταστραφούν από πυρκαγιά που μπορούσε να ξεσπάσει, όπως… […]

Αποτέλεσμα εικόνας για καρσιωτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ισχυρίζονταν ότι θα επιδιορθώσουν του δικτύου ηλεκτροδότησης, στην πραγματικότητα όμως προκαλούσαν οι ίδιοι μεγάλη οικονομική… βλάβη στα θύματά τους!

Αυτό, όταν εμφανίζονταν ως δήθεν τεχνικοί της ΔΕΗ και έπειθαν τα ανύποπτα θύματα να βγάλουν έξω από το σπίτι μετρητά και κοσμήματα για να μην… καταστραφούν από πυρκαγιά που μπορούσε να ξεσπάσει, όπως… αποφαίνονταν οι μαϊμού τεχνικοί!

 Μαϊμού εφοριακοί υπόσχονταν επιστροφές χρημάτων

Γιατί, σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζονταν σαν εφοριακοί, που υπόσχονταν γενναίες επιστροφές χρημάτων από την Εφορία υπό την «προϋπόθεση» της πληρωμής από τα θύματα του σχετικού παραβόλου.

Και όχι μόνο. Σε άλλες καταγεγραμμένες περιπτώσεις απάτης, ήταν αυτοί που τηλεφωνούσαν μέσα στη νύχτα στα θύματα τους παριστάνοντας τους αστυνομικούς και ισχυριζόμενοι ότι συγγενικά τους πρόσωπα προκάλεσαν τροχαίο δυστύχημα.

Θα έκαναν με το αζημίωτο τα στραβά μάτια

Σ’ αυτή την περίπτωση απαιτούσαν πληρωμή ποσού για να κάνουν τα… στραβά μάτια και να αφήσουν δήθεν ελεύθερο τον οδηγό συγγενή τους.

Μπροστά σε δεκάδες κρούσματα όλων των ειδών τις εξαπατήσεις βρέθηκαν μετά τις συνεχείς καταγγελίες των θυμάτων οι αστυνομικοί του Τμήματος Ελασσόνας. Ερεύνησαν επί μήνες και έτσι εξακριβώθηκε η δράση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας, που κρυβόταν πίσω απ όλα αυτά.

Τα μέλη της  ενέχονται στη διάπραξη ληστείας, κλοπών και απατών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ταυτοποιήθηκαν 14 μέλη της σπείρας

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν 14 μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας από 21 έως 61 ετών, ενώ συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή ένας 25χρονος, ηγετικό μέλος του κυκλώματος, που έχει προκαλέσει οικονομική ζημιά τουλάχιστον 130.000 ευρώ κυρίως σε ηλικιωμένους.

Μια ληστεία, 41 περιπτώσεις κλοπών και απατών

Συνολικά εξιχνιάστηκαν μία περίπτωση ληστείας, καθώς και 41 περιπτώσεις κλοπής και απάτης, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Διαπιστώθηκε, λοιπόν,  ότι η πολυμελής ομάδα δρούσε  τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2017.

Τα μέλη της σπείρας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, μετέβαιναν στις οικίες των ανύποπτων πολιτών, παρουσιαζόμενοι, κατά κύριο λόγο, ως υπάλληλοι – τεχνικοί της ΔΕΗ.

Τι αναφέρει η αστυνομία για το κύκλωμα

Αναφέρει, επί λέξει η Αστυνομία:

«Χρησιμοποιώντας το  πρόσχημα της επιδιόρθωσης βλάβης του δικτύου ηλεκτροδότησης, εισέρχονταν στις οικίες και προέτρεπαν τα θύματά τους να συγκεντρώσουν χρήματα και τιμαλφή σε σημείο εξωτερικά της οικία τους, προκειμένου να τα προστατεύσουν από ενδεχόμενη πυρκαγιά, τα οποία στη συνέχεια αποσπούσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί».

Εφοριακοί και λογιστές

Σε άλλες περιπτώσεις, συστηνόταν και ως υπάλληλοι τηλεφωνικής εταιρίας ή εφοριακοί ή λογιστές, με την επίκληση επιστροφής φόρου, «καθώς επίσης και ως αστυνομικοί, με την επίκληση πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από συγγενικό πρόσωπο του υποψηφίου θύματος, ζητώντας χρηματικό ποσό προκειμένου να αποφευχθούν οι συνέπειες του Νόμου».

Χτύπησαν δύο γυναίκες

Μάλιστα, σε μία από τις περιπτώσεις, σημειώνεται,  δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία σε βάρος δύο γυναικών, προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Συνολικά εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας, από τον Ιανουάριο του 2017, διέπραξαν μία ληστεία, 22 κλοπές και 14 απάτες, ενώ  «απέτυχαν»  σε έξι περιπτώσεις απόπειρας κλοπής και απάτης.

Η προανάκριση συνεχίζεται

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες κλοπές, απάτες η ληστείες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις