Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μανταλένα Παπαδοπούλου: Ας χρησιμοποιήσουν όποιον όρο θέλουν εκτός από “Μακεδονία”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανταλένα Παπαδοπούλου: Ας χρησιμοποιήσουν όποιον όρο θέλουν εκτός από “Μακεδονία”

«Ας χρησιμοποιήσουν όποιον όρο θέλουν εκτός από τον όρο Μακεδονία», τόνισε σήμερα η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου. Η κ. Παπαδοπούλου απέρριψε τη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη ότι περισσότερες από 140 χώρες ήδη αποκαλούν «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ, αντιτείνοντας ότι ακόμα κι αν «ολόκληρη η υφήλιος» χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» οι ΑΝΕΛ δεν θα […]

«Ας χρησιμοποιήσουν όποιον όρο θέλουν εκτός από τον όρο Μακεδονία», τόνισε σήμερα η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Η κ. Παπαδοπούλου απέρριψε τη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη ότι περισσότερες από 140 χώρες ήδη αποκαλούν «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ, αντιτείνοντας ότι ακόμα κι αν «ολόκληρη η υφήλιος» χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» οι ΑΝΕΛ δεν θα συναινέσουν.

«Ας χρησιμοποιήσουν όποιον όρο θέλουν εκτός από τον όρο «Μακεδονία», είπε.

Η κ. Παπαδοπούλου υπογράμμισε πως οι ΑΝΕΛ επιμένουν στη γραμμή που υιοθέτησε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το 1992 – όταν και απορρίφθηκε κάθε χρήση του όρου «Μακεδονία» – και επανέλαβε το κάλεσμα του Πάνου Καμμένου για νέα σύσκεψη αρχηγών εάν πρόκειται να υπάρξει νέα εθνική θέση.

Στο πλαίσιο αυτό αρνήθηκε ότι ο κ. Καμμένος έχει κάνει οποιαδήποτε «κωλοτούμπα» για το Σκοπιανό.

Επισήμανε πως οι ΑΝΕΛ δεν θα διστάσουν να διαφοροποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ονοματολογικό, εξηγώντας πως η σύμπραξη των δύο κομμάτων εδράζεται στους κοινούς στόχους για έξοδο από το Μνημόνιο και πάταξη της διαφθοράς και δεν προϋποθέτει σύμπλευση σε εθνικά θέματα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις