Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Μήνυση σε Τόσκα και αρχηγό της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα στη Μύκονο
ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση σε Τόσκα και αρχηγό της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα στη Μύκονο

Ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, αν πρόκειται για τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος μέχρι πριν περίπου δέκα ημέρες είχε την ευθύνη για τα μέτρα αστυνόμευσης στο νησί. Η μήνυση κατετέθη […]

Ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, αν πρόκειται για τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος μέχρι πριν περίπου δέκα ημέρες είχε την ευθύνη για τα μέτρα αστυνόμευσης στο νησί. Η μήνυση κατετέθη σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, ο κ. Κουκάς είχε συνάντηση και με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή του. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες ανάλογη αναφορά κατετέθη και στην Εισαγγελία Σύρου, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μυκόνου, να υπάρξει κάποια αντίδραση.

«Εδώ και δύο χρόνια με έμφαση φέτος το καλοκαίρι κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ότι το Α.Τ Μυκόνου πρέπει να στελεχωθεί με επαρκές ανθρώπινο δυναμικό. Τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι υπάρχουν καταστάσεις ανομίας και το Α.Τ Μυκόνου λόγω υποστελέχωσης δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια σε όλα αυτά τα περιστατικά. Σωρεία επιστολών ακόμη και αναφορά μου στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου δεν έχουν βρει ανταπόκριση και κανείς δεν έσκυψε σοβαρά στο πρόβλημα της Μυκόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκάς.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Μύκονος που έχει καταστεί διεθνής προορισμός, προσελκύει σωρεία ληστών και απατεώνων, ενώ η υποστελέχωση του τοπικού Α.Τ. ευνοεί τις εν γένει παραβατικές συμπεριφορές. Τόνισε δε ότι επανειλημμένως η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ποικιλοτρόπως για το θέμα και πως το κράτος πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Nabilla Benattia στη Μύκονο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις