Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μέρκελ- Ζάεφ για Σκοπιανό: Δεν έχουμε βρεθεί ποτέ πιο κοντά σε λύση
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέρκελ- Ζάεφ για Σκοπιανό: Δεν έχουμε βρεθεί ποτέ πιο κοντά σε λύση

Την ανάγκη να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επεσήμανε η Άνγκελα Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, στο Βερολίνο. «Η θέση μου είναι ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος. «Οι πιέσεις δεν βοηθούν στις διαπραγματεύσεις. Η λύση συμφέρει και τις δύο πλευρές […]

Την ανάγκη να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επεσήμανε η Άνγκελα Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, στο Βερολίνο.

«Η θέση μου είναι ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Οι πιέσεις δεν βοηθούν στις διαπραγματεύσεις. Η λύση συμφέρει και τις δύο πλευρές και αυτό είναι μια καλή προϋπόθεση επιτυχίας. Έχω εμπιστοσύνη και στις δύο πλευρές ότι θα επιδιώξουν τη λύση», τόνισε επισημαίνοντας ότι οι συμβιβασμοί είναι πάντα επώδυνοι.

Η  Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την κινητικότητα που υπάρχει για το θέμα, το οποίο συζήτησε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα και σήμερα με τον Σκοπιανό ομόλογό του.

Υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν έχει ακόμη λυθεί και ενθάρρυνε Ελλάδα και ΠΓΔΜ -την οποία αποκάλεσε «Μακεδονία»- να κάνουν βήμα μπροστά και επεσήμανε ότι «δεν έχουμε βρεθεί πιο κοντά σε λύση τα τελευταία δέκα χρόνια».

Ο Ζόραν Ζάεφ επεσήμανε τη βούληση της κυβέρνησής του να βρεθεί λύση στο θέμα με την Ελλάδα, «που έχει πρόβλημα με το συνταγματικό μας όνομα», όπως είπε.

Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η ΠΓΔΜ στη στήριξη της Γερμανίας, μεγαλύτερου εμπορικού εταίρου της χώρας του, στις προσπάθειες των Σκοπίων να ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και κάλεσε τις γερμανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στα Σκόπια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις