Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ληστεία στα Βίλια – Οι δράστες έκλεψαν φορτηγό για να μεταφέρουν τον συνεργό τους
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία στα Βίλια – Οι δράστες έκλεψαν φορτηγό για να μεταφέρουν τον συνεργό τους

Νέα στοιχεία για την ληστεία στα Βίλια στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit ο ληστής που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας είναι Αλβανός με φάκελο. Η υπόθεση έχει μπει και στο μικροσκόπιο και της Αντιτρομοκρατικής. Το χρονικό Τρία άτομα επιχείρησαν γύρω στις 8.30 το πρωί να ληστέψουν υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Ο διευθυντής […]

Ομάδα ΔΙΑΣ

Νέα στοιχεία για την ληστεία στα Βίλια στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit ο ληστής που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας είναι Αλβανός με φάκελο. Η υπόθεση έχει μπει και στο μικροσκόπιο και της Αντιτρομοκρατικής.

Το χρονικό

Τρία άτομα επιχείρησαν γύρω στις 8.30 το πρωί να ληστέψουν υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Ο διευθυντής και περίοικοι που είδαν τι συμβαίνει ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο διευθυντής έκανε χρήση του ειδικού μπουτόν και άμεσα έφτασε ένα περιπολικό.

Ένας από τους αστυνομικούς ήρθε αντιμέτωπος με τους ληστές και δέχθηκε πυροβολισμούς όταν τον είδαν να κρατάει την κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε νόμιμα. Eκείνος ανταπέδωσε τα πυρά τραυματίζοντας τον έναν από τους δράστες.

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι πιθανότατα και λόγω της διασποράς που έχουν τα σκάγια να τραυματίσθηκαν και οι άλλοι ληστές και γι’ αυτό γίνονται έλεγχοι σε κέντρα υγείας της περιοχής.

H διαφυγή των δυο από τους τρεις δράστες ήταν εντυπωσιακή. Aρχικά προσπάθησαν κλέβοντας ένα φορτηγό να μεταφέρουν και τον τραυματισμένο συνεργό τους αλλά όταν δεν τα κατάφεραν εξαφανίστηκαν. Ο τραυματισμένος ληστής συνελήφθη.

Iδιοκτήτης καταστήματος ακριβώς απέναντι από τα ΕΛΤΑ περιγράφει λεπτό προς λεπτό στο newsit πώς έγινε η αιματηρή συμπλοκή.

«Στις 8.30 ακριβώς βλέπουμε δυο κουκουλοφόρους σκυμμένους και με γρήγορο βήμα να μπαίνουν μέσα στο ταχυδρομείο. Παρακολουθούμε την κίνηση και βλέπουμε ότι ο ένας από τους δυο παίρνει τον υπάλληλο και τον οδηγεί προς το χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται σε έναν κλειστό χώρο και ο άλλος ήταν απέξω και φόρτωνε στον σάκο ότι ακριβώς έβρισκε.

Ό,τι θεωρούσε ότι ήταν πολύτιμο ή ότι είχε λεφτά. Ειδοποιήσαμε την αστυνομία και κατέβηκε ένας αστυνομικός ο οποίος φώναξε: «Είστε περικυκλωμένοι! Πετάξτε τα όπλα σας!» Αυτοί, ήταν ένοπλοι και οι δυο. Ξεκίνησαν και πυροβολούσαν τον αστυνομικό.

Ο αστυνομικός κρύφτηκε πίσω από το αυτοκίνητο το δικό μου που είχα ακριβώς έξω από το μαγαζί μου παρκαρισμένο και ανταπέδωσε τα πυρά. Μετά, βγήκαν από το ταχυδρομείο οι δυο και νομίζω ότι ο ένας από τους δυο ήταν χτυπημένος.

Επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε μια κοπέλα και περίμενε εδώ από κάτω σε μια αλάνα που σταματούν τα λεωφορεία της γραμμής των ΚΤΕΛ. Μπήκαν μέσα και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Αυτοί που έφυγαν με το αυτοκίνητο μπήκαν σε ένα στενάκι το οποίο για να το ξέρεις αυτό το στενό πρέπει να είσαι κάτοικος του χωριού. Είναι ένα ιδιαίτερο στενό το οποίο οδηγεί στον Περιφερειακό δρόμο.

Εκεί, έγινε σύγκρουση με ένα ΙΧ ενός πολίτη των Βιλίων και από την σύγκρουση ένας από τους τρεις τραυματίσθηκε στο μέτωπο πάρα πολύ και τον συνέλαβαν αργότερα οι αστυνομικοί. Οι άλλοι δυο έφυγαν τρέχοντας όμως. Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και έφυγαν πεζοί τρέχοντας μέσα από στενά. Ο αστυνομικός μας έκανε περήφανους γιατί με κίνδυνο της ζωής του δεν άφησε να γίνει κάτι σοβαρό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις