Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λαχταριστά κεφτεδάκια με… άρωμα Ελλάδας
PLUS

Λαχταριστά κεφτεδάκια με… άρωμα Ελλάδας

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα, με ούζο και δυόσμο. Έτσι φτιάχνονται στην Πάρο, σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, και στα νησιά. Για αυτό όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια. Υλικά  800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό) 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα 1 ώριμη […]

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα, με ούζο και δυόσμο.

Έτσι φτιάχνονται στην Πάρο, σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, και στα νησιά. Για αυτό όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.

Υλικά 

  • 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό)
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 4 κ.σ. ούζο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος
  • 4-5 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • λίγο αλεύρι

Διαβάστε ακόμα: Σπιτικό μπέργκερ – Το κορυφαίο λάθος που τα χαλάει όλα

Δείτε και το σχετικό βίντεο για την εκτέλεση:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις