Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κόβουν παντού το ίντερνετ για τις σχολικές εξετάσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Κόβουν παντού το ίντερνετ για τις σχολικές εξετάσεις

Έναν… πολύ δυσάρεστο τρόπο βρήκε η Αλγερία για να καταπολεμήσει το πρόβλημα με τα σκονάκια στη «σκιά» των σχολικών εξετάσεων που άρχισαν εχθές. Για να μην διαρρέουν τα θέματα και «κλέβουν» οι μαθητές, το ίντερνετ θα «κόβεται»! Μέχρι τις 25 Ιουνίου που διαρκεί η εξεταστική περίοδο οι Αρχές θα «ρίχνουν» το διαδίκτυο για διάρκεια δύο […]

Έναν… πολύ δυσάρεστο τρόπο βρήκε η Αλγερία για να καταπολεμήσει το πρόβλημα με τα σκονάκια στη «σκιά» των σχολικών εξετάσεων που άρχισαν εχθές.

Για να μην διαρρέουν τα θέματα και «κλέβουν» οι μαθητές, το ίντερνετ θα «κόβεται»!

Μέχρι τις 25 Ιουνίου που διαρκεί η εξεταστική περίοδο οι Αρχές θα «ρίχνουν» το διαδίκτυο για διάρκεια δύο ωρών. Η απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση εξαιτίας του σάλου το 2016, επειδή οι μαθητές «ανέβαζαν» τις ερωτήσεις, πριν και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Οι συσκευές που έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, όπως κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ απαγορεύτηκαν στα πάνω από 2.000 εξεταστικά κέντρα της χώρας, ενώ τοποθετήθηκαν και ανιχνευτές μεταλλικών αντικειμένων στις εισόδους τους καθώς και μηχανήματα που εμποδίζουν την παροχή wifi.

Παράλληλα γίνεται και χρήση καμερών ασφαλείας, όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νουρία Μπενγκχαμπρίτ.

Πέρυσι, η κυβέρνηση είχε ζητήσει από τις εταιρείες παροχής διαδικτύου να διακόψουν την παροχή στα κοινωνικά δίκτυα, αίτημα που ωστόσο δεν ικανοποιήθηκε.

Διαζύγιο και γρήγορα, μόλις την είδε χωρίς μαντίλα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις