Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κοκαΐνη από Βραζιλία, σε βραζιλιάνικα μούρα κι ενδύματα (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοκαΐνη από Βραζιλία, σε βραζιλιάνικα μούρα κι ενδύματα (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Δεκάδες κιλά κοκαΐνης, εμποτισμένα σε βραζιλιάνικα… μούρα (!), τα γνωστά acaι (ασάι), παραλάμβαναν στην Αθήνα μέσα σε κιβώτια, μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών! Σε ρόλο αποστολέα, εμφανίζεται ένας Έλληνας, μόνιμος κάτοικος Βραζιλίας, ο οποίος αναζητείται από την τοπική Αστυνομία καθώς τα ίχνη του έχουν χαθεί. Συνελήφθησαν έξι άτομα  Στην Αθήνα, συνελήφθησαν από τη […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δεκάδες κιλά κοκαΐνης, εμποτισμένα σε βραζιλιάνικα… μούρα (!), τα γνωστά acaι (ασάι), παραλάμβαναν στην Αθήνα μέσα σε κιβώτια, μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών!

Σε ρόλο αποστολέα, εμφανίζεται ένας Έλληνας, μόνιμος κάτοικος Βραζιλίας, ο οποίος αναζητείται από την τοπική Αστυνομία καθώς τα ίχνη του έχουν χαθεί.

Συνελήφθησαν έξι άτομα 

Στην Αθήνα, συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής έξι άτομα, τέσσερα από τα οποία ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, ενώ τα άλλα δύο δρούσαν περιφερειακά.

Το ίδιο κύκλωμα, όπως ανέφεραν αστυνομικοί της Δίωξης είχε στείλει ξανά δέματα από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα.

Στις στάμπες ενδυμάτων 

Η διαφορά είναι ότι εκείνο το… φορτίο δεν εντοπίστηκε, αλλά οι πληροφορίες που είχε η αστυνομία ανέφεραν ότι η κοκαΐνη ήταν εμποτισμένη σε στάμπες ενδυμάτων!

Τότε αναλαμβάνει ο “χημικός”

Από τη στιγμή που τα κιβώτια τα οποία αποστέλλονται μέσω εταιριών αεροπορικών μεταφορών φθάσουν στα χέρια των μελών της οργάνωσης, αναλαμβάνει ο “χημικός”.
Να διαχωρίσει την κοκαΐνη από το αντικείμενο στο οποίο έχει εμποτιστεί.

Με χημική επεξεργασία

Με κατάλληλη χημική επεξεργασία τα μέλη του κυκλώματος αφαιρούσαν την στερεοποιημένη μορφή, την υγροποιούσαν και μέσω νέας αποξήρανσης εξήγαγαν τις ποσότητες της κοκαΐνης από τα προϊόντα που είχαν εμποτιστεί.

Τουλάχιστον 17 κιλά κοκαΐνης στα μούτρα 

Η Δίωξη Ναρκωτικών υπολογίζει από τα ευρήματά της ότι η αποστολή με εμποτισμένη την κοκαΐνη, θα… απέδιδε μετά τον διαχωρισμό από τα φρούτα, τουλάχιστον 17 κιλά κοκαΐνης με δεδομένο ότι το συνολικό μεικτό βάρος μαζί με τα… μούρα φθάνει τα 36 κιλά.

Τι είναι το “ασάι του Αμαζονίου”

Το acai (ασάι) είναι ένα βραζιλιάνικο μούρο που προέρχεται από το φοινικόδεντρο acai (Euterpeoleracea) από την περιοχή του Αμαζόνιου και θεωρείται μια από τις πιο πλήρεις και υγιεινές τροφές της φύσης.

Περιέχει αντιοξειδωτικά 

Είναι συγγενές με το βατόμουρο και το cranberry

Το acai περιέχει μια αξιοσημείωτη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών που μας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε την πρόωρη γήρανση.

Δέκα φορές πιο πολύ από τα κόκκινα σταφύλια

Περιέχει 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα κόκκινα σταφύλια, 10- 30 φορές περισσότερες ανθοκυανίνες από το κόκκινο κρασί, 60% περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα ρόδια και διπλή ποσότητα αντιοξειδωτικών από τα βατόμουρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις