Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κοινωνικό μέρισμα – Σήμερα η πίστωση στους λογαριασμούς
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνικό μέρισμα – Σήμερα η πίστωση στους λογαριασμούς

Κοινωνικό μέρισμα: Σήμερα η πίστωση στους λογαριασμούς Η πίστωση των εγκεκριμένων αιτήσεων του κοινωνικού μερίσματος της τελευταίας φάσης (17-21 Ιανουαρίου) θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019. Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν εμφανίζονται με την ένδειξη «Πιστώθηκε», σύμφωνα με ενημέρωση από την ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος και υπολογίζεται ότι ο αριθμός των τελικών δικαιούχων θα είναι μεταξύ 24.000- […]

Κοινωνικό μέρισμα πίστωση στους λογαριασμούς

Κοινωνικό μέρισμα: Σήμερα η πίστωση στους λογαριασμούς

Η πίστωση των εγκεκριμένων αιτήσεων του κοινωνικού μερίσματος της τελευταίας φάσης (17-21 Ιανουαρίου) θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019.

Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν εμφανίζονται με την ένδειξη «Πιστώθηκε», σύμφωνα με ενημέρωση από την ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος και υπολογίζεται ότι ο αριθμός των τελικών δικαιούχων θα είναι μεταξύ 24.000- 32.000.

Οι έλεγχοι εστιάζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Για την πίστωση του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει ο λογαριασμός ΙΒΑΝ που δηλώθηκε στην εφαρμογή να είναι ενεργός και να ανήκει στον δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος.

Συγκεκριμένα, ο IBAN να είναι συσχετισμένος με τον ΑΦΜ του αιτούντα ώστε να προκύπτει από τα αρχεία της τράπεζας ότι είναι (συν)δικαιούχος στο συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται βάσει ΑΦΜ

Παράλληλα ελέγχεται μέσω της υποβολής φορολογικών δηλώσεων η μόνιμη διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, αλλά και αν ήταν εγγεγραμμένος άνεργος στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 12 μήνες κατά το έτος μη υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιείται έλεγχος σε βάθος πενταετίας είτε για την υποβολή δήλωσης ως υπόχρεου είτε για το αν ο αιτών υπήρξε σύζυγος, εξαρτώμενο πρόσωπο ή φιλοξενούμενος σε δήλωση άλλου υπόχρεου αρκεί να είχε δηλωθεί σωστά ο ΑΦΜ ή ο ΑΜΚΑ του αιτούντος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις