Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κοινωνικό μέρισμα – Νέο ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα – Νέο ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ

Κοινωνικό μέρισμα: Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να δοθεί το ποσό των 70 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να καλυφθούν οι επιπλέον 229.000 δικαιούχοι. Σημειώνεται ότι από την περασμένη Παρασκευή οπότε και έκλεισε η διαδικασία υποβολής των αίτησεων, έχουν ξεκινήσει διασταυρώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δικαιούχοι και το ποσόν για εφάπαξ επιδόματα που αντιστοιχεί […]

Κοινωνικό μέρισμα: Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να δοθεί το ποσό των 70 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να καλυφθούν οι επιπλέον 229.000 δικαιούχοι.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη Παρασκευή οπότε και έκλεισε η διαδικασία υποβολής των αίτησεων, έχουν ξεκινήσει διασταυρώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δικαιούχοι και το ποσόν για εφάπαξ επιδόματα που αντιστοιχεί σε αυτούς μπορεί να μειωθεί.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι τα ποσά αυτά θα πρέπει να κατατεθούν στους λογαριασμούς έως μεθαύριο, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

Στις 14 Δεκεμβρίου είχε πιστωθεί το κοινωνικό μέρισμα σε περίπου 1,4 εκατ. τραπεζικούς λογαριασμούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΗΔΙΚΑ Αναστάσιο Τάγαρη.

Υπολογίζεται ότι 3,9 εκατομμύρια νοικοκυριά συνολικά έκαναν αίτηση, προκειμένου να λάβουν κοινωνικό μέρισμα φέτος, ωστόσο ο τελικός αριθμός των αιτήσεων που εγκρίθηκε είναι αρκετά μικρότερος.

Το μέσο ποσό ανά εγκεκριμένη αίτηση διαμορφώνεται στα 480 ευρώ περίπου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις