Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Δικαιούχοι και πληρωμή
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Δικαιούχοι και πληρωμή

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Πότε καταβάλλεται – Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα πληρωθεί την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019. Αφορά στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2019, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. […]

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Πότε καταβάλλεται – Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα πληρωθεί την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019.

Αφορά στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2019, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Το ποσό των 55.072.928,13 ευρώ θα καταβληθεί σε 264.467 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 565.000 άτομα.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πώς γίνεται η πληρωμή

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για EUROS

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Αιτήσεις

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Η εγκεκριμένη αίτηση για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δύναται να τροποποιηθεί από τον δικαιούχο απευθείας, ή μέσω του Κέντρου Κοινότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος αποκλειστικά για τη διόρθωση των στοιχείων επικοινωνίας, της διεύθυνσης κατοικίας, του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή των πεδίων διασύνδεσης με τις λοιπές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες (πχ ΤΕΒΑ).

Αποτέλεσμα εικόνας για EUROS

Πόσο είναι το επίδομα

– Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα
– Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα
– Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις