Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κι όμως, εργαζόμαστε σε λάθος θέση…
PLUS

Κι όμως, εργαζόμαστε σε λάθος θέση…

Ένας στους πέντε εργαζόμενους βρίσκεται σε λάθος θέση! Ποιός το λέει; Έγιναν 4.600 συνεντεύξεις σε 20 χώρες από την εταιρεία Right Management. «Τα ¾ των εργαζομένων αξιολογούν ως επιθυμητούς εργοδότες τις εταιρείες που παρέχουν ολοκληρωμένες ενέργειες ανάπτυξης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους. Από την άλλη, η αξία των εργαζόμενων με υψηλό δείκτη δέσμευσης και παρακίνησης […]

Ένας στους πέντε εργαζόμενους βρίσκεται σε λάθος θέση! Ποιός το λέει; Έγιναν 4.600 συνεντεύξεις σε 20 χώρες από την εταιρεία Right Management. «Τα ¾ των εργαζομένων αξιολογούν ως επιθυμητούς εργοδότες τις εταιρείες που παρέχουν ολοκληρωμένες ενέργειες ανάπτυξης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους. Από την άλλη, η αξία των εργαζόμενων με υψηλό δείκτη δέσμευσης και παρακίνησης ισοδυναμεί με 4% αύξηση του τζίρου και 10% αύξηση της ικανοποίησης των πελατών. Ως εκ τούτου, η επιτυχία των εταιρειών συνδέεται άρρηκτα με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας αποτελεσματικής στρατηγικής Ανάπτυξης Καριέρας», σημειώνει η κα Φανή Κλειδά, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup, και συνεχίζει: «Διασφαλίζοντας ότι έχετε τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να ενισχύσετε τη δέσμευση, την παραγωγικότητα των εργαζομένων και τα κέρδη. Λάθος άνθρωπος για τη θέση δεν σημαίνει λάθος άνθρωπος για την εταιρεία. Οι καλύτεροι οργανισμοί για εργασία είναι εκείνοι που εφαρμόζουν υψηλής τεχνολογίας εξατομικευμένες στρατηγικές ανάπτυξης καριέρας. Μέσω της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης και των αξιολογήσεων -όπου υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς πρόσβασης και coaching σε πραγματικό χρόνο-, οι καλύτεροι και ικανότεροι εργαζόμενοι διασφαλίζονται και επιβραβεύονται, ενώ παράλληλα οι δεξαμενές ταλέντων παραμένουν ενεργές για σήμερα και αύριο».

Η φράση «Σωστός άνθρωπος σε λάθος θέση» συνιστά επτά πρακτικά βήματα για τις εταιρείες, ώστε να θεσπίσουν μια αποτελεσματική στρατηγική για την ανάπτυξη καριέρας, η οποία θα προσελκύσει, θα εμπλέξει και θα διατηρήσει τους καλύτερους και ικανότερους:

  1. Εκπαίδευση: Οι ηγέτες coaching παρέχουν καθοδήγηση στη διαχείριση σταδιοδρομίας, ώστε να είναι ευθυγραμμισμένη με τους επιχειρηματικούς στόχους.
  2. Προσέλκυση: Χρησιμοποιήστε το branding του εργοδότη και την ανάπτυξη του προσωπικού, προκειμένου να προσελκύσετε κορυφαία ταλέντα.
  3. Διακράτηση: Πραγματοποιήστε Συζητήσεις Καριέρας προσωπικά με τον εργαζόμενο και χρησιμοποιήστε εργαλεία υψηλής τεχνολογίας για να επιτρέψετε την ανάπτυξη, να δημιουργήσετε μια κουλτούρα μάθησης και να ενθαρρύνετε την επαγγελματική κινητικότητα.
  4. Δέσμευση: Διατηρήστε τους εργαζόμενους δεσμευμένους με την εταιρεία και παραγωγικούς, παρέχοντας συνεχή εκπαίδευση σταδιοδρομίας και ευκαιρίες για αναβάθμιση δεξιοτήτων.
  5. Ανασύνταξη ταλέντων: Προσφέρετε εύκολη πρόσβαση σε ανοικτές εσωτερικές θέσεις και ευκαιρίες για κινητικότητα μέσα στον οργανισμό σας.
  6. Σχεδιασμός για τις μελλοντικές ανάγκες των ταλέντων: Προγραμματίστε και αξιοποιήστε τα εργαλεία για να είστε ενημερωμένοι με τις νέες λύσεις Ανθρώπινου Δυναμικού, ταλέντων και της αναδυόμενης τεχνολογίας.
  7. Ανάπτυξη ενός βιώσιμου προγράμματος ηγεσίας: Εντοπίστε τα ταλέντα υψηλής δυναμικής και προετοιμάστε ώστε να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους.

Όλα αυτά απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, αναφέρουν οι ειδικοί.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις