Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κεφαλογιάννη: Δεν σχηματίζεις τη νέα Αριστερά με υλικά από τη λαϊκή Δεξιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Δεν σχηματίζεις τη νέα Αριστερά με υλικά από τη λαϊκή Δεξιά

«Δεν σχηματίζεται η νέα Αριστερά με υλικά από κόμματα της λαϊκής Δεξιάς», δηλώνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ η βουλευτής Α΄Αθηνών της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη Η κ.Κεφαλογιάννη υποστηρίζει ότι «μετά τη λαίλαπα του μνημονίου που δοκίμασε τα κόμματα που κυβέρνησαν, κατά κύριο λόγο, την περίοδο της Μεταπολίτευσης και κυρίως την επέλαση του λαϊκισμού με αποκορύφωμα […]

Όλγα-Κεφαλογιάννη.jpg

«Δεν σχηματίζεται η νέα Αριστερά με υλικά από κόμματα της λαϊκής Δεξιάς», δηλώνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ η βουλευτής Α΄Αθηνών της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη

Η κ.Κεφαλογιάννη υποστηρίζει ότι «μετά τη λαίλαπα του μνημονίου που δοκίμασε τα κόμματα που κυβέρνησαν, κατά κύριο λόγο, την περίοδο της Μεταπολίτευσης και κυρίως την επέλαση του λαϊκισμού με αποκορύφωμα τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, η Ελλάδα έχει ανάγκη να επιστρέψει σε μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας».

Ερωτηθείσα εάν έχουν πλέον θέση στη ΝΔ βουλευτές άλλων πολιτικών χώρων που υπερψήφισαν τη Συνθήκη των Πρεσπών η κ. Κεφαλογιάννη δηλώνει πως «η ψηφοφορία της Παρασκευής δεν ήταν μία συνηθισμένη ψηφοφορία επί ενός νομοσχεδίου όπου δικαιολογούνταν διαφοροποιήσεις».

«Προειδοποιήσαμε για τα προβλήματα της Συμφωνίας, για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη χώρα μας και καλέσαμε κάθε έναν από τα μέλη του Κοινοβουλίου να πουν το ιστορικό “όχι”».

Τέλος, ερωτηθείσα εάν η ΝΔ διαχειριζόταν μία αντίστοιχη συμφωνία θα επιτύγχανε σύνθετη ονομασία χωρίς τον όρο Μακεδονία, η Όλγα Κεφαλογιάννη ξεκαθαρίζει: «Μα η εθνική γραμμή, ήδη από το Βουκουρέστι το 2008, ήταν αυτή της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτή την εθνική γραμμή ακολούθησαν έκτοτε όλες οι κυβερνήσεις, αρνούμενες παράλληλα να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις των Σκοπίων για τη γλώσσα και την εθνικότητα. Μέχρι που ήλθε ο κ. Τσίπρας και είπε ναι εκεί που τόσο πρωθυπουργοί είχαν πει όχι».

Οι Έλληνες θέλουν σχέδιο για την επόμενη ημέρα και όχι συνθήματα

“Ο κ. Τσίπρας μάς έχει χορτάσει σε συνθήματα που αποδείχθηκαν ψεύδη, με αυτά αναρριχήθηκε στην εξουσία, με αυτά κυβερνά μέχρι σήμερα. Όμως, κανείς πια δεν τον ακούει. Αφήστε που είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο να δηλώνεις ότι σχηματίζεις τη νέα Αριστερά, με υλικά από κόμματα της λαϊκής Δεξιάς.

Μου είναι ακατανόητο το «αριστερό μέτωπο» του κ. Τσίπρα, με τη συμμετοχή της κ. Κουντουρά, της κ. Παπακώστα ή βουλευτών όπως οι κ.κ. Κόκκαλης και Ζουράρις. Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να καλύψει πίσω από «μεγάλα λόγια» τους συνεχείς μικροκομματικούς τακτικισμούς του.

Η Ν.Δ. είναι η μεγάλη ιστορική παράταξη του κοινωνικού φιλελευθερισμού, η παράταξη που υποστηρίζει τη φιλελεύθερη οικονομία και την προσέλκυση επενδύσεων και, ταυτόχρονα, επιδιώκει την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και τη στήριξη των ασθενέστερων, όχι με επιδόματα πείνας αλλά με ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

Συνεπώς, η ΝΔ τιμά την ιστορία της και τις επιλογές της, που έχουν δικαιωθεί από τις εξελίξεις, ταυτόχρονα όμως προτείνει στους Έλληνες ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Και βάσει αυτού θα κριθούμε”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις