Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καϊλή: Παρέδωσε την έδρα σου, δεν είναι ηθικό – Θεοχαρόπουλος: Δεν την παραδίδω
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καϊλή: Παρέδωσε την έδρα σου, δεν είναι ηθικό – Θεοχαρόπουλος: Δεν την παραδίδω

Να παραδώσει την έδρα του και να την επιστρέψει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί η Εύα Καϊλή τον Θανάση Θεοχαρόπουλο Μάλιστα τον κατηγορεί ότι διεκδικεί έναν ακόμα διορισμό, ενώ του θυμίζει ότι έχει εκλεγεί χωρίς σταυρό, αλλά διορισμένος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Και αφού χαρακτηρίζει ανήθικο το να διευκολύνει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τον καλεί να παραδώσει άμεσα την έδρα. […]

Εύα-Καϊλή.jpg

Να παραδώσει την έδρα του και να την επιστρέψει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί η Εύα Καϊλή τον Θανάση Θεοχαρόπουλο

Μάλιστα τον κατηγορεί ότι διεκδικεί έναν ακόμα διορισμό, ενώ του θυμίζει ότι έχει εκλεγεί χωρίς σταυρό, αλλά διορισμένος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Και αφού χαρακτηρίζει ανήθικο το να διευκολύνει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τον καλεί να παραδώσει άμεσα την έδρα.

Γράφει η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή:

Το ΠΑΣΟΚ σε δέχτηκε σαν πολιτικό με αρχές, συστρατεύτηκες με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τιμήθηκες με τη θέση του διορισμένου βουλευτή Επικρατείας. Mοιάζει όμως να άγεσαι από τις συγκυρίες και να περιφέρεσαι σε έναν άτυπο πλειστηριασμό διεκδικώντας έναν ακόμα διορισμό…

Η εργαλειοποίηση της έδρας που σου δόθηκε καλή τη πίστη, για ένα θέμα που βλάπτει το Εθνικό συμφέρον, θυμίζει πρακτική που κατήγγειλες στο πρόσωπο του κ. Κουβέλη.

Η στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας για τις Πρέσπες έχει εκφραστεί από την πρόεδρο Φ. Γεννηματά. Δεν είναι ηθικό λοιπόν, να διευκολύνεις την κύρωση της Συμφωνίας παραμένοντας βουλευτής χωρίς να έχεις εκλεγεί με σταυρό από τους πολίτες. Ελπίζω να παραδώσεις άμεσα την έδρα πίσω στην Δημοκρατική Παράταξη.

Δεν παραδίδω την έδρα μου λέει ο Θεοχαρόπουλος 

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την πλευρά του απάντησε πως δεν παραδίδει την έδρα του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

«H Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η απόφαση αφορά τη ΔΗΜΑΡ, δεδομένου ότι είναι του κόμματος και όχι προσωπική.

Όσον αφορά τη βουλευτική έδρα, υπενθυμίζουμε ότι η παρουσία του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την κοινή εκλογική κάθοδο το 2015. Μέχρι τώρα δημόσια γνωρίζαμε από την απόφαση της Φώφης Γεννηματά ότι η διαγραφή έγινε εξαιτίας της απόφασης της ΔΗΜΑΡ για το ΝΑΙ. Τώρα έκπληκτοι ακούμε και την απαίτηση για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και από τη Βουλή!

Η ΔΗΜΑΡ πήρε μια καθαρή θέση σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Αυτό φαίνεται ορισμένοι συνεχίζουν να μην το κατανοούν. Ψυχραιμία!».

Διεγράφη από το ΚΙΝΑΛ

Το «ναι» που είπε η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ μετατρέπει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στον 153ο βουλευτή που θα ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Φώφη Γεννηματά έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και προκήρυξε έκτακτο καταστατικό συνέδριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις