Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Καυτερές πιπεριές για μακροζωία
ΥΓΕΙΑ

Καυτερές πιπεριές για μακροζωία

Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, τότε θα ζήσετε πολύ περισσότερο, αν πάλι όχι, αρχίστε να βάζετε στη διατροφή σας πιο καυτερά φαγητά, καθώς αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής. Κι όμως, οι κόκκινες καυτερές πιπεριές, συνδέονται με μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες. Η έρευνα βασίστηκε στην εξέταση […]

Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, τότε θα ζήσετε πολύ περισσότερο, αν πάλι όχι, αρχίστε να βάζετε στη διατροφή σας πιο καυτερά φαγητά, καθώς αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής. Κι όμως, οι κόκκινες καυτερές πιπεριές, συνδέονται με μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες.

Η έρευνα βασίστηκε στην εξέταση διατροφολογικών στοιχείων σε περισσότερα από 16.000 άτομα για 23 περίπου χρόνια. Αφού οι επιστήμονες μελέτησαν τους θανάτους σε σχέση με τις διατροφικές συνήθειες, διαπίστωσαν πως όσοι κατανάλωναν κόκκινη καυτερή πιπεριά, ζούσαν πολύ περισσότερο. Κινέζοι επιστήμονες, ήταν οι πρώτοι που συνέδεσαν την κόκκινη καυτερή πιπεριά με την μειωμένη θνησιμότητα, με έρευνα τους το 2015. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σε αυτό που συνδέει τις πιπεριές με τη μειωμένη θνησιμότητα, με την καψαϊκίνη,  που την κάνει τόσο καυτερή. Σίγουρο είναι πάντως, πως η καυτερή πιπεριά βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες, ενώ έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, μεταξύ άλλων επιδρώντας θετικά στις μικροβιακές κοινότητες του εντέρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ξύπνησες στραβά; Να τι φταίει…

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις