Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατρούγκαλος: Η Τουρκία ξέρει πως αν εμπλακεί σε πόλεμο θα χάσει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Η Τουρκία ξέρει πως αν εμπλακεί σε πόλεμο θα χάσει

Την άποψη ότι η Τουρκία γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τυχόν πόλεμο στο Αιγαίο Πέλαγος εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις που της προσδίδουν μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα, είπε. Παράλληλα ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα ασφαλής που δεν χρειάζεται να φοβάται, αλλά διευκρίνισε ότι […]

Την άποψη ότι η Τουρκία γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τυχόν πόλεμο στο Αιγαίο Πέλαγος εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις που της προσδίδουν μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα, είπε.

Παράλληλα ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα ασφαλής που δεν χρειάζεται να φοβάται, αλλά διευκρίνισε ότι η τουρκική προκλητικότητα σημαίνει πως πρέπει πάντοτε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση.

Κουβέλης: Πιέζουμε για την επιστροφή των στρατιωτικών (vid)

Επισήμανε ακόμα ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές διπλωματικές συμμαχίες που αυξάνουν την ασφάλειά της, ενώ παράλληλα τα δίκαιά της προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο.

Ωστόσο ο κ. Κατρούγκαλος κράτησε αποστάσεις από τις αιχμηρές τοποθετήσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, σημειώνοντας πως κάθε πολιτικός οφείλει να είναι προσεκτικός σε διατυπώσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα.

Κούλογλου κατά Καμμένου: Ούτε για τον Μουσολίνι δεν το λες αυτό

Διευκρίνισε πάντως πως ο καθένας τοποθετείται ανάλογα με το προσωπικό του ύφους κι ότι σε κάθε περίπτωση ο ΥΕΘΑ εκφράζει μία ενιαία κυβερνητική πολιτική η οποία επιβλέπεται από τον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις