Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Καρέ – καρέ η δράση διαρρηκτών με κινηματογραφικό τρόπο, του Πέτρου Καρσιώτη (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρέ – καρέ η δράση διαρρηκτών με κινηματογραφικό τρόπο, του Πέτρου Καρσιώτη (vid)

Του Πέτρου Καρσιώτη Βίντεο στο οποίο φαίνεται καρέ-καρέ, η δράση των μελών συμμορίας που διέλυαν τα ρολά ασφαλείας καταστημάτων κυρίως κινητής τηλεφωνίας, δίνει στη δημοσιότητα η Αστυνομία μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη. Διαρρήξεις με τη συνεργασία τεσσάρων ιδιοκτητών καταστημάτων πώλησης κινητών τηλεφώνων Η Alphafreepress, σε ρεπορτάζ προ λίγων ημερών, έκανε εκτενή αναφορά στη δράση της συγκεκριμένης […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Βίντεο στο οποίο φαίνεται καρέ-καρέ, η δράση των μελών συμμορίας που διέλυαν τα ρολά ασφαλείας καταστημάτων κυρίως κινητής τηλεφωνίας, δίνει στη δημοσιότητα η Αστυνομία μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη.

Διαρρήξεις με τη συνεργασία τεσσάρων ιδιοκτητών καταστημάτων πώλησης κινητών τηλεφώνων

Η Alphafreepress, σε ρεπορτάζ προ λίγων ημερών, έκανε εκτενή αναφορά στη δράση της συγκεκριμένης σπείρας, ένα από τα μέλη της οποίας συνελήφθη.

Συνεργάτες 4 ιδιοκτήτες καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας 

Στα Προάστια της Αττικής, αποκαλύπτεται, ανέφερε το ρεπορτάζ,  ότι συμμορία αλλοδαπών με την οποία συνεργάζονταν τέσσερις αλλοδαποί ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Αθήνα, προχωρούσε σε  ληστρικές επιθέσεις.

“Πολιορκητικός κριός” ένα τζιπ πολλών κυβικών 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως “πολιορκητικό κριό” ένα αυτοκίνητο, στο οποίο τοποθετούσαν την ώρα της εισβολής κλεμμένες πινακίδες, ίδιου αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο φτάνει στο κατάστημα

Στο βίντεο φαίνεται καταρχήν το αυτοκίνητο των δραστών να έχει φθάσει σε ένα ακόμη κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας.

Ο ένας κουκουλοφόρος δράστης κατεβαίνει, ανοίγει το πορτμπαγκάζ και βγάζει μακρύ σχοινί.

Δένει το σκοινί στον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου 

Το δένει στον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου το οποίο έχει παρκάρει με την όπισθεν μπροστά στην επιχείρηση.

Δένει την άλλη άκρη πάνω στα ρολά.

Ο οδηγός πατάει γκάζι

Ο οδηγός πατάει γκάζι. Τα ρολά πέφτουν.

Ο κουκουλοφόρος, ξαναβάζει το σχοινιά στο πορτμπαγκάζ.

Βγάζει μεγάλη σακούλα

Ο ίδιος βγάζει μια σακούλα μεγάλη για να φορτώσουν τα τηλέφωνα και όσα άλλα κλοπιμαία βρουν.

Τα διέθετε σε 4 καταστήματα πώλησης κινητών 

Στη συνέχεια, αναφέρει η Αστυνομία, διέθεταν τα κλοπιμαία, κυρίως τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, σε άλλο συνεργό τους, ο οποίος με τη σειρά του τα διέθετε σε τέσσερα καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων.

Βρέθηκαν ιμάντες ρυμούλκησης, σφυρί, φακός και μετρητά 

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντος, είδη ένδυσης, που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών, ιμάντες ρυμούλκησης, σφυρί, φακός, κλεμμένα αξεσουάρ από πρατήριο καυσίμων, 1.400 ευρώ, δύο χρυσές λίρες και 100 δολάρια Αυστραλίας.

Από τον Μάρτιο του 2018 η δράση

Από την έρευνα, που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο δράστης, μαζί με τον συνεργό του, που αναζητείται, από τον Μάρτιο του  2018, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα ειδών κινητής τηλεφωνίας, Μίνι Μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων και φαρμακεία.

Εξιχνιάστηκαν 34 εισβολές

Μέχρι στιγμής, από την προανάκριση, έχουν εξιχνιασθεί τριάντα τέσσερις  περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στα 130.000 ευρώ η λεία των δραστών

Υπολογίζεται ότι τα κέρδη από την παράνομη αυτή δραστηριότητα υπερβαίνουν τις 130.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις