Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Καμπανάκι» Handelsblatt – «Μοιραίος μήνας ο Ιούνιος για τον Τσίπρα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καμπανάκι» Handelsblatt – «Μοιραίος μήνας ο Ιούνιος για τον Τσίπρα»

Με το μέλλον της Ελλάδας και κατ’ επέκταση του Αλέξη Τσίπρα ασχολούνται τα ξένα ΜΜΕ και κυρίως ο γερμανικός Τύπος. Σύμφωνα με την οικονομική Handelsblatt, υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Συμφωνία Ελλάδας και δανειστών, ο Ιούνιος είναι ο μοιραίος μήνας για τον Τσίπρα». Η εφημερίδα εξηγεί ότι στην ελληνική κυβέρνηση απομένουν μόλις λίγες εβδομάδες για […]

Με το μέλλον της Ελλάδας και κατ’ επέκταση του Αλέξη Τσίπρα ασχολούνται τα ξένα ΜΜΕ και κυρίως ο γερμανικός Τύπος.

Σύμφωνα με την οικονομική Handelsblatt, υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Συμφωνία Ελλάδας και δανειστών, ο Ιούνιος είναι ο μοιραίος μήνας για τον Τσίπρα».

Η εφημερίδα εξηγεί ότι στην ελληνική κυβέρνηση απομένουν μόλις λίγες εβδομάδες για να περάσει από τη Βουλή το τελευταίο μεγάλο πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Όπως εκτιμά, ο Έλληνας πρωθυπουργός βιάζεται πλέον να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα αφού «με την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος ο Τσίπρας θα υλοποιούσε την προεκλογική υπόσχεσή του να απελευθερώσει τη χώρα από τα δεσμά του δόγματος λιτότητας. Αυτό θα συνιστούσε πολιτικό θρίαμβο για τον ίδιο, τον οποίο θα μπορούσε να αξιοποιήσει σε πρόωρες εκλογές, πιθανότατα ήδη το ερχόμενο φθινόπωρο».

Διαβάστε ακόμα: Υπουργικό Συμβούλιο: Το σχέδιο του Τσίπρα

«Τώρα πρέπει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Το επόμενο βήμα είναι μια έκτακτη συνεδρίαση ή τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας του Eurogroup,  η οποία καλείται να αξιολογήσει στις αρχές της εβδομάδας το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Την επόμενη Πέμπτη ακολουθούν οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup.

«Στη συνέχεια το μπαλάκι περνά και πάλι στην Αθήνα: με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση πρέπει να περάσει από τη Βουλή τα αναγκαία για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων νομοσχέδια. Αυτό θα πρέπει να γίνει μέχρι τα μέσα του ερχόμενου μήνα, πριν το επόμενο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Λόγω των επικείμενων θερινών διακοπών πολλών κοινοβουλίων, η ημερομηνία αυτή θεωρείται η τελευταία ευκαιρία εάν η Ελλάδα θέλει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμπρόθεσμα μέχρι τις 20 Αυγούστου. Έτσι ο Ιούνιος εξελίσσεται για τον Τσίπρα σε μήνα που μπορεί να κρίνει το πολιτικό του μέλλον», συνεχίζει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις