Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Καλιφόρνια: Στάχτη, εκατοντάδες ζώα – Η γάτα που έγινε σύμβολο της “κόλασης”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλιφόρνια: Στάχτη, εκατοντάδες ζώα – Η γάτα που έγινε σύμβολο της “κόλασης”

Οι εικόνες από την Καλιφόρνια, παγώνουν το αίμα. Πτώματα ανθρώπων, απανθρακωμένα ζωάκια, περιουσίες που έγιναν στάχτη – Η γάτα “σύμβολο” Τόσο κατοικίδια όσο και άγρια ζώα παγιδεύτηκαν μέσα στις φλόγες και βρέθηκαν απανθρακωμένα στα δάση της Καλιφόρνιας. Οι διασώστες ψάχνουν χωρίς σταματημό να βρουν κάποιο ζώο που να έχει επιβιώσει, ώστε να του προσφέρουν τις […]

Καλιφόρνια γάτα

Οι εικόνες από την Καλιφόρνια, παγώνουν το αίμα. Πτώματα ανθρώπων, απανθρακωμένα ζωάκια, περιουσίες που έγιναν στάχτη – Η γάτα “σύμβολο”

Τόσο κατοικίδια όσο και άγρια ζώα παγιδεύτηκαν μέσα στις φλόγες και βρέθηκαν απανθρακωμένα στα δάση της Καλιφόρνιας.

Οι διασώστες ψάχνουν χωρίς σταματημό να βρουν κάποιο ζώο που να έχει επιβιώσει, ώστε να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

 Αβοήθητες γάτες, σκύλοι και κουνέλια είναι μόνο μερικά ζώα που βρήκαν τραγικό θάνατο στην  προσπάθειά τους να σωθούν από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός των νεκρών ανθρώπων είναι 50.

Από τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου σοκ προκαλεί αυτή με το άλογο που βρέθηκε παγιδευμένο σε μία πισίνα στην συνοικία Παραντάις.

Το άλογο βρέθηκε παγιδευμένο στο κάλυμμα της πισίνας και έτρεμε.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει και αυτή η γάτα. Το άτυχο ζωάκι βρέθηκε απανθρακωμένο να αναπνέει με δυσκολία στην πόλη Παραντάις, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα, η Μπίλιγκερλ, όπως είναι το όνομά της, κατέληξε στα τραύματά της.

Από τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου σοκ προκαλεί αυτή με το άλογο που βρέθηκε παγιδευμένο σε μία πισίνα στην συνοικία Παραντάις. Το άλογο βρέθηκε παγιδευμένο στο κάλυμμα της πισίνας και έτρεμε.

Δυστυχώς όμως, εκατοντάδες ακόμη ζώα έχουν βρεθεί να είναι στάχτη ή σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Ένα ελάφι βρέθηκε εντελώς απανθρακωμένο στον δρόμο, ενώ ο ακριβής αριθμός των ζώων που έχουν χάσει την ζωή τους είναι  αδιευκρίνιστος.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει και αυτή η γάτα, η οποία έμελλε να γίνει το σύμβολο της πύρινης κόλασης στην Καλιφόρνια.

Διάσημοι μάλιστα έσπευσαν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια σε οργανώσεις ενώ και πολλοί εθελοντές ψάχνουν μέσα στα αποκαΐδια για ζώα.

Τόσο κατοικίδια όσο και άγρια ζώα παγιδεύτηκαν μέσα στις φλόγες και βρέθηκαν απανθρωκωμένα στα δάση της Καλιφόρνιας.

Πρώτη μάλιστα η  βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σάντρα Μπούλοκ δώρισε 100.000 δολάρια σε οργανώσεις και καταφύγια με σκοπό τη διάσωση των ζώων.

Ηδη οι διασώστες έχουν διασκορπιστεί στην καμμένη γη απ΄όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα μήπως βρουν κάποιο ζώο που να έχει επιβιώσει. Ενα ελάφι βρέθηκε εντελώς απανθρακωμένο στον δρόμο. Ήδη πολλοί διάσημοι έχουν κινητοποιηθεί ώστε να βοηθήσουν να σωθεί η άγρια ζωή. Η  βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σάντρα Μπούλοκ δώρισε 100.000 δολάρια σε οργανώσεις και καταφύγια. Ο συνολικός αριθμός των ζώων που έχουν χάσει την ζωή τους από την φωτιά παραμένει άγνωστος.

Η φωτιά αυτή ανακηρύχθηκε ήδη τη Δευτέρα η πιο πολύνεκρη και η πιο καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνια.

Ομάδες ιατροδικαστικών, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών, πέρασαν όλη τη μέρα χτενίζοντας ένα τοπίο γεμάτο αποκαΐδια.

Ο  σερίφης της Κομητείας Μπιούτ, Κόρι Χόνι, ανέφερε ότι 100 άνδρες της Εθνοφρουράς στάλθηκαν να βοηθήσουν στις έρευνες για να εντοπιστούν τυχόν άλλα θύματα.

Η προσπάθεια να εντοπιστούν λείψανα εντείνεται, έξι ημέρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κατέστρεψε πάνω από 8.800 σπίτια και άλλα κτίρια, τα περισσότερα στην Πάρανταϊς.

Η διαταγή άμεσης απομάκρυνσης που εξέδωσαν οι αρχές παραμένει σε ισχύ για πάνω από 50.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις