Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Και δεύτερο ελικόπτερο της Τουρκίας πάνω από τα Ίμια
ΕΛΛΑΔΑ

Και δεύτερο ελικόπτερο της Τουρκίας πάνω από τα Ίμια

Δύο αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις σημειώθηκαν το πρωί στο Αιγαίο καθώς δύο τουρκικά ελικόπτερα έκαναν υπερπτήσεις πάνω από τα Ίμια. Πιο συγκεκριμένα, ένα τουρκικό πολεμικό ελικόπτερο AB-412 πραγματοποίησε στις 07:59, υπέρπτηση στα 30 μέτρα πάνω από τα Ίμια και λίγο αργότερα, ένα δεύτερο μετά πέταξε πάνω από την βραχονησίδα. Στη συνέχεια βγήκε από το FIR Αθηνών, […]

Δύο αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις σημειώθηκαν το πρωί στο Αιγαίο καθώς δύο τουρκικά ελικόπτερα έκαναν υπερπτήσεις πάνω από τα Ίμια.

Πιο συγκεκριμένα, ένα τουρκικό πολεμικό ελικόπτερο AB-412 πραγματοποίησε στις 07:59, υπέρπτηση στα 30 μέτρα πάνω από τα Ίμια και λίγο αργότερα, ένα δεύτερο μετά πέταξε πάνω από την βραχονησίδα.

Στη συνέχεια βγήκε από το FIR Αθηνών, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ. Λίγο αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη υπερπτήση σε ύψος 300 ποδιών.

Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή, και συγκεκριμένα στην Καλόλιμνο, διεξαγόταν επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης για τη διάσωση μεταναστών που επέβαιναν σε ξύλινο πλοιάριο που βυθίστηκε.

Η επιχείρηση συντονιζόταν από την ελληνική πλευρά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις