Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθάρισε το καλοριφέρ σου… σε βάθος, με τέσσερα απλά βήματα
PLUS

Καθάρισε το καλοριφέρ σου… σε βάθος, με τέσσερα απλά βήματα

Το καλοριφέρ είναι ένα δύσκολο σημείο στο καθάρισμα του σπιτιού, καθώς θέλει σχολαστικότητα και… υπομονή για να “λάμψει”. Υπάρχουν τρόποι, όμως, που θα το κάνουν πολύ πιο απλό: Ξεκίνα από το σκούπισμα Πάρε την ηλεκτρική σκούπα και προσπάθησε να μαζέψεις με αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερη σκόνη και βρωμιά. Συνέχισε με ξεσκόνισμα Πάρε ένα μακρύ […]

Αποτέλεσμα εικόνας για house radiator clean

Το καλοριφέρ είναι ένα δύσκολο σημείο στο καθάρισμα του σπιτιού, καθώς θέλει σχολαστικότητα και… υπομονή για να “λάμψει”.

Υπάρχουν τρόποι, όμως, που θα το κάνουν πολύ πιο απλό:

Ξεκίνα από το σκούπισμα
Πάρε την ηλεκτρική σκούπα και προσπάθησε να μαζέψεις με αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερη σκόνη και βρωμιά.

Συνέχισε με ξεσκόνισμα
Πάρε ένα μακρύ κοντάρι και τύλιξε γύρω του πανάκια με απορρυπαντικό. Δέσε με αυτοκόλλητη ταινία και βύθισε το κοντάρι στο πίσω μέρος του καλοριφέρ για να το καθαρίσεις. Πρόσεξε να στρώσεις μια πετσέτα στο πάτωμα για να πέσει όλη η σκόνη στην πετσέτα και να μην λερώσεις το χαλί ή το πάτωμά σου.

Σχετική εικόνα

Καθάρισε τις λεπτομέρειες
Πάρε έναν κουβά και γέμισέ τον με ζεστό νερό. Πρόσθεσε σαπούνι και βούτηξε μέσα ένα ξεσκονόπανο ή ένα βαμβακερό ύφασμα. Σκούπισε όλες τις επιφάνειες του καλοριφέρ για να το καθαρίσεις καλά. Μόλις τελειώσεις πέρνα όλο το καλοριφέρ με στεγνό πανί. Πλύνε και τους τοίχους πίσω από το καλοριφέρ με σαπούνι και νερό.

Καθάρισε εσωτερικά
Πάρε έναν χάρακα και τύλιξε ένα πανάκι γύρω από αυτόν. Βύθισε τον χάρακα σε κάθε χαραμάδα που έχει το καλοριφέρ στο πάνω μέρος του. Συνέχισε σε κάθε χαραμάδα μέχρι να καθαριστούν όλες.

Σχετική εικόνα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις